Vaterpolisti Mladosti nakon 53 dana ponovno u bazenu

event 04.05.2020.

Vaterpolisti HAVK Mladosti odradili su prvi trening u bazenu nakon 12. ožujka kada su treninzi prekinuti zbog epidemije koronavirusa. Žapci će od sada trenirati vodeći računa o protuepidemijskim mjerama i pridržavajući se strogih uputa nadležnih službi. Trenirat će u odvojenim grupama po četvero, a uz njih na bazenu smije biti samo jedan trener. ”Osjećamo se […]

Vaterpolisti HAVK Mladosti odradili su prvi trening u bazenu nakon 12. ožujka kada su treninzi prekinuti zbog epidemije koronavirusa. Žapci će od sada trenirati vodeći računa o protuepidemijskim mjerama i pridržavajući se strogih uputa nadležnih službi. Trenirat će u odvojenim grupama po četvero, a uz njih na bazenu smije biti samo jedan trener.

”Osjećamo se kao prvašići! Dolazimo ponovno na naš prekrasan bazen i drago nam je da smo se vratili. Želja nam je polagani povratak u trenažni proces putem prilagodbe na vodu. To je iznimno važno, voda je specifičan medij i ako nemamo trening dva puta dnevno ne dopušta nam da se izražavamo kako bismo trebali. Trebali bismo se početi kompletirati 11. svibnja i početi s pripremama za završnicu hrvatskog prvenstva. Ne znamo kada će se natjecanja nastaviti, nadam se da bi to moglo biti krajem lipnja ili početkom srpnja!” – izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Svakodnevne treninge u bazenu i teretani Žapci su bili prisiljeni zamijeniti treninzima u svojim domovima i sobama. I u takvim okolnostima uspjeli su održati optimalnu formu zahvaljujući planu treninga koji im je pripremio kondicijski trener Pero Kuterovac. Vaterpolistima je ipak najdraže biti u vodi te kapetan Mladosti Ivan Marcelić ne skriva zadovoljstvo povratkom u prirodno vaterpolsko okruženje.

”Trenirali smo svaki dan, što se tiče fizičkog dijela van bazena. Važan je dio povratka u bazen i to je sada pred nama!” – izjavio je Ivan te dodaje: ”Čudan je osjećaj vratiti se u bazen nakon gotovo dva mjeseca. Naravno, svi smo sretni zbog povratka i nadamo se da će situacija uskoro dopustiti postepeni povratak u potpunu normalu!”

Mladostaši trenutno nisu u kompletnom sastavu. Igrači koji nisu iz Zagreba u svojim su gradovima, dok su Amerikanac Alex Bowen, Rus Kostantin Kharkov i Srbin Miloš Ćuk u svojim zemljama. Igrač Lovre Miloš nada se da će se momčad uskoro okupiti u punom sastavu te što prije vratiti natjecanjima.

”Bio je ovo jedan drugačiji trening, uz poštovanje svih mjera Stožera civilne zaštite. Naravno, odličan je osjećaj vratiti se u bazen čak i u tim okolnostima. Ovo su uvodni treninzi, bazirani na plivanju i malo tehnike. Nadam se kako ćemo uskoro moći kompletirati se i trenirati kao cijela ekipa te s vremenom dočekati i prve utakmice!” – izjavio je Lovre.

Uz Ivana i Lovru trenutno treniraju još Jerko Anzulović, Marin Dašić, Matias Biljaka, Luka Bajić, Marko Miškić i Tomislav Stipo Samardžić. Mladost je prije uvođenja mjera bila u drugoj fazi doigravanja Regionalne lige i na četvrtom mjestu u skupini Ligi prvaka ali službenih odluka o nastavku natjecanja za sada nema tako da će navijači još malo pričekati povratak vaterpolskih uzbuđenja u Zagreb.

FPS08686 Ivan Marcelic Mladost 1