Vaterpolisti Mladosti ovog tjedna u Siracusi traže plasman u Ligu prvaka

event 10.11.2020.

Vaterpolisti Mladosti putuju u Italiju gdje će se boriti za plasman u LEN Ligu prvaka. Kvalifikacijski turnir održat će se od 11. do 15. studenog u Siracusi, a Žapci će se natjecati u skupini A2 s mađarskim Szolnokijem, francuskim Pays d’Aix Natation i grčkim Ydraikosom. Trener Mladosti Zoran Bajić svjestan je da ih u Italiji […]

Vaterpolisti Mladosti putuju u Italiju gdje će se boriti za plasman u LEN Ligu prvaka. Kvalifikacijski turnir održat će se od 11. do 15. studenog u Siracusi, a Žapci će se natjecati u skupini A2 s mađarskim Szolnokijem, francuskim Pays d’Aix Natation i grčkim Ydraikosom.

Trener Mladosti Zoran Bajić svjestan je da ih u Italiji čeka težak posao ali najavljuje borbu svoje momčadi: ‘’Prije nekoliko dana smo se konačno kompletirali, jučer smo se testirali pred odlazak na kvalifikacije u Sirakuzu i još čekamo neke nalaze. Iako ne znamo u kojem ćemo sastavu igrati, putujemo u Italiju s željom da osiguramo Ligu prvaka. Protivnici su u svakom slučaju zahtjevni, više od svih Szolnoki.  Višestruki prvaci Mađarske i nekadašnji prvak Europe, odlično kompletirana ekipa s Filipom Filipovićem, Duškom Pijetlovićem i Radomirom Draševićem te ostalim mađarskim reprezentativcima. Mislim da će ta utakmica s njima direktno odlučivati o prolasku naše skupine. Turnir je zahtjevan, u pet dana četiri utakmice. Dat ćemo sve od sebe da budemo pravi. Iako nismo u idealnoj natjecateljskoj formi, obaveza nam je radi nas, naših navijača i imena kluba koji nosimo da budemo onakvi kakvi trebamo biti!’’

Mladost svoj nastup na kvalifikacijama otvara u četvrtak 12. studenog u 17 sati s Pays d’Aix Natation, nastavlja s Ydraikosom u četvrtak u 14 sati te završava sa Szolnokijem u subotu u 18 sati. Zatim se, ovisno o plasmanu, grupa A2 križa s grupom A1 u kojoj su talijanska Ortigia, španjolska Barcelona, rumunjska Steaua Bukurešt, splitski Jadran te crnogorski Primorac Kotor.

Samo pobjednik grupe kvalificirat će se u prestižno europsko natjecanje, a izazovni turnir Mladosti dodatno otežava izostanak Ivana Marcelića i Marina Dašića koji još nemaju negativan nalaz. Luka Bukić negativan je na tri testiranja u posljednjih sedam dana ali je sinoć dobio nisku temperaturu te ni on nije otputovao u Italiji. U Siracusi će igrati Jerko Jurlina, Cosmin Radu, Josip Vrlić, Lovre Miloš, Konstantin Kharkov, Matias Biljaka, Andro Bušlje, Franko Lazić, Mislav Vrlić, Luka Bajić i Ante Visković.