Slavlje u Crnici

Važna pobjeda u Šibeniku

event 03.02.2023.

Uspješno su, dva kola prije kraja ligaškog dijela natjecanja u seniorskom Prvenstvu Hrvatske, Žapci ‘premostili’ Šibenik

U vaterpolu postoji nepisano pravilo da se utakmica ‘prelama’ u trećoj četvrtini, odnosno onaj tko dobije tu dionicu, na koncu uglavnom slavi. Jasno, nije to nužno tako i kao što smo naveli, to je ipak samo ‘nepisano pravilo’. Potvrdili su to naši seniori u petak navečer u Crnici. 

Učenici trenera Bajića su Solaris svladali, pobjedu osigurali u drugoj četvrtini.

Taj su dio igre naši momci dobili 4:0, te su od 2:2 nakon prve četvrtine, poslije sljedećih osam minuta imali visoko vodstvo 6:2 (redom Fabris, Mijić, pa dvaput Rakovac). Onda je još k tomu početkom treće četvrtine sve ‘zacementirao’ golom za 7:2 Dadvani. 

Ovu visoku prednost mladostaši su održavali cijelu treću četvrtinu, da bi u posljednjoj dionici ‘dopustili’ domaćinu da si malo ublaži poraz na konačnih 10:7 za Mladost.

Strijelci za našu momčad bili su – David Mijić 3, Valiko Dadvani 2, Dario Rakovac 2, te po 1 Marko Jelača, Marko Elez i Tin Fabris.

Sljedeću utakmicu mladostaši igraju u petak, 10. veljače kada nam u goste dolaze Luka Bukić i Ivan Marcelić, dakle… splitski Jadran.