Večeras protiv Zvezde (18.50 sati – Arena Sport 2)

event 05.03.2022.

Nakon jučerašnjeg slobodnog dana za Žapce na turniru Premier lige koji se održava na našem bazenu, Mladost je večeras ponovo u akciji. U 3. kolu zagrebačkog turnira, s druge je strane jak beogradski sastav Crvene zvezde. S ovom se momčadi Mladost već sastala ove natjecateljske sezone. Bilo je to u Zagrebu, 10. listopada prošle godine, […]

Nakon jučerašnjeg slobodnog dana za Žapce na turniru Premier lige koji se održava na našem bazenu, Mladost je večeras ponovo u akciji. U 3. kolu zagrebačkog turnira, s druge je strane jak beogradski sastav Crvene zvezde.

S ovom se momčadi Mladost već sastala ove natjecateljske sezone. Bilo je to u Zagrebu, 10. listopada prošle godine, u drugom kvalifikacijskom krugu Lige prvaka. Bilo je tada 9:8 za Mladost, pobjedonosni je pogodak postigao Dario Rakovac iz peterca 28 sekundi prije kraja, dok je prvi igrač utakmice bio Marin Dašić s 5 golova.

Od tada, podosta se toga izmijenilo u oba sastava. Mladost je ostala primjerice bez reprezentativnog vratara Ivana Marcelića, ali se zato nedavno oporavio centar Branimir Herceg. Beogradska je momčad dospjela doduše do Lige prvaka, ali je ondje na začelju B skupine s tek 4 boda iz 10 utakmica. Ujedno, taj je klub od tada promijenio već dvojicu trenera, a sadašnji treći je nedvojbeno i najbolji. Lisac i znalac s klupe, srpski izbornik Dejan Savić.

U Premier ligi su obje momčadi praktički u sredini tablice. Beograđani imaju omjer 5-5 i na 6. su mjestu, dok Mladost ima omjer 3-2-5 i dva su mjesta niže plasirani. U dosadašnje dvije utakmice koliko je odigrala Zvezda u Zagrebu obje je izgubila (Jadran HN 9:11 i Novi Beograd 11:15), te su Beograđani dva kola prije kraja bez šansi za dosezanje Final Foura. Mladost je pak odigrala samo jednu utakmicu i pobijedila u njoj (Mornar BS 11:7), što je opet za naše mladiće bilo bitno jer su time osigurali ostanak u Premier ligi, bez razigravanja, i sljedeće sezone.

U takvim uvjetima, neopterećeni imperativima, bez grča ili možda sputajuće treme, oba sastava su zapravo u sjajnoj prilici iskazati sve što znaju i mogu. Na papiru je suparnik možda čak i jači, ali tako je to na papiru. A svi znamo kako se papir ‘ponaša’ kada ga recimo bacite u… vodu!

Zato, isplati se doći večeras na bazen uz Savu, utakmica je u odličnom subotnjem terminu koji nije prekasno (18.50), a vjerujemo i da će nas naši mladići počastiti maksimalnom borbenošću i zalaganjem. Bude li tako, onda ni rezultat neće izostati. Dakako, uz malo i podrške s tribina. Vidimo se večeras na Savi!