Večeras u obranu Trofeja RVL

event 15.07.2020.

Prije gotovo punih 15 mjeseci slavili smo svoj prvi osvojeni naslov pobjednika Regionalne lige. Bilo je to u Zagrebu, 20. travnja 2019. Danas, na drugom kraju Hrvatske, u Dubrovniku naša momčad kreće u obranu prošle sezone osvojenog, i jasno osvajanje ovosezonskog trofeja u istom natjecanju. Za Mladost je ovo treće uzastopno finale RVL. Prijašnja dva […]

Prije gotovo punih 15 mjeseci slavili smo svoj prvi osvojeni naslov pobjednika Regionalne lige. Bilo je to u Zagrebu, 20. travnja 2019. Danas, na drugom kraju Hrvatske, u Dubrovniku naša momčad kreće u obranu prošle sezone osvojenog, i jasno osvajanje ovosezonskog trofeja u istom natjecanju.

Za Mladost je ovo treće uzastopno finale RVL. Prijašnja dva smo igrali također protiv Juga, te imamo omjer 1-1. Večeras idemo povesti… Postoje razlozi na kojima temeljimo naš optimizam. U prvom redu, momčad se diže što se forme tiče. Nadalje, dečki su ušli i u pun natjecateljski ritam sa sada već zaredanih nekoliko teških utakmica protiv Jadrana (dvaput protiv splitskog, jednom kontra hercegnovskog). Nimalo jednostavno utakmice, u kojima je bilo i manje dobrih trenutaka, ali u svakoj od tih utakmica se na koncu pobijedilo. Tu je onda i treći razlog vjere u današnji uspjeh, a on se očituje u iskazanom karakteru momčadi. Obilježju ovog sastava cijele ove, jednako kao i prošle sezone. To je sastav koji se ne predaje, ne gubi ‘glavu’, igra svoju igru i uvijek iznalazi neku unutarnju snagu koja ga vodi do uspjeha. Na taj se način slavilo prije 15 mjeseci u Zagrebu, ali tako je Mladost trijumfirala i lanjskog studenog u Splitu, u finalu Hrvatskog kupa. Uz sve, imamo u svojim redovima najboljeg igrača i strijelca lige (Bukić), najboljeg vratara (Marcelić), najbolji klupski centarski par na svijetu (Vrlić – Radu)…
– Tu smo, otvaramo si vrata raja, idemo ući u njih, ispisati povijest. Nikada više nećemo biti u ovom sastavu, ajmo sada onda odigrati sebi za gušt. Idemo pokušati osvojiti trofeje – iz Dubrovnika je poručio trener Zoran Bajić. Strateg naše prve momčadi još je jesenas, na predstavljanju ekipe za sezonu 2019./20. u zgradi Sveučilišta u Zagrebu vrlo jasno rekao ciljeve proklamirane za ovu sezonu.
– Mi ne krijemo. Idemo napasti tri trofeja i plasirati se na završni turnir Lige prvaka. To je naš cilj.
Polovica cilja je ostvarena. Osvojen je nacionalni kup, momčad se praktički plasirala i na Final 8 Lige prvaka samo što je zbog koronavirusa cijela sezona prekinuta. Ono što još preostaje od borbi za trofeje su Regionalna liga i Prvenstvo Hrvatske. U oba natjecanja smo u finalu. Pa, kako reče naš trener – “Idemo to osvojiti!”
Bodrimo naše Žapce, večeras od 20.00 sati uz prijenos na Arena Sport 1 TV.