Odlučujuća utakmica za 3. mjesto

Večeras završavamo seniorsku sezonu

event 01.05.2023.

Susretom protiv Riječana odnosno momčadi Primorja večeras od 20.45 sati, danas na našem bazenu spuštamo zastor na sezonu 2022./23. Večeras naime naši momci iz udarne, seniorske momčadi igraju posljednju utakmicu ove natjecateljske godine, treću utakmicu za jednako tako treće mjesto u Prvenstvu Hrvatske.

Čim je utakmica treća, tako jasno i da je omjer pobjeda 1-1, a ono što je između ostalog, okarakteriziralo prva dva susreta jest činjenica da se dosad domaći bazen pokazao kao presudnim u dostizanju pobjede. U prvom srazu u Zagrebu 12:10 za nas, u drugom na Kantridi, 8:5 za Riječane. Kada tomu dodamo i da je identično bilo u ligaškom dijelu Prvenstva, pobjeda naših Žabaca uz Savu, ali i primorjaša u Rijeci, veselimo se večerašnjem srazu. Jer, tom analogijom… Nećemo nastaviti, niti ćemo, kako to mi u Zagrebu velimo, ‘coprati’.

Iako sportska javnost teško baš pamti tko je koje sezone bio treći ili četvrti, te iako načelno ne postoji velika razlika između ta dva mjesta, tim prije što oba nude mjesto u Europi, ipak… nije isto. Nije isto biti treći, prvi iza finalista ili ipak malo dalje, niže. Kao što postoji nepisano pravilo kojeg se drži svaki trener, a poznato je i igračima – važno je svaki turnir završiti pobjedom, pa taman da se radi i susretu za 11. mjesto, tako vrijedi i za prvenstvenu sezonu. Ako ništa drugo, osjećaj nije isti napustiti bazen u zadnjoj utakmici s pobjedom ili bez nje. Vjerujem da će se tom idejom vodiljom nositi i naši igrači danas protiv primorjaša.

Utakmica Mladost – Primorje EB počinje večeras, u utorak, u 20.45 sati uz prijenos u programu Sportske televizije (SPTV).