Posjeti HAVK Mladost web-shop
Seniori na Savi dočekuju Jug i Jadran HN

Velika iskušenja pred Žapcima

event 29.09.2023.

Prva, seniorska momčad našeg kluba u petak i nedjelju će u Premier ligi biti domaćin u svojem, našem bazenu uz Savu

To je dobra vijest. Ono što je manje dobra jest da nam u goste dolaze dvije izvanredno jake, moćne, momčadi – hrvatski doprvak Jug AO, a onda i prvak Crne Gore, Jadran iz Herceg Novog. Teško da može teže. Odnosno može, da je umjesto crnogorskog Jadrana u goste došao splitski.

Koliko god dakako potpisivanje kapitulacije ili mirenje s porazom prije nego je utakmica i počela, nikad nije bila, niti će biti opcija Mladosti, valja biti i realan. Spomenuta dva sljedeća suparnika, oba kluba sudionika Lige prvaka su jednostavno i najkraće napisano – bolja. Ne krije to niti naš trener Zoran Bajić.

– Igramo sljedećih dana protiv vrhunskih, jednih od najboljih momčadi u Europi. To nije kurtoazija. Jug je u Ateni jednog sjajnog Olympiacosu držao u ‘šahu’, vodio 4-5 golova razlike i izgubio tek petercima. Jadran iz Herceg Novog je u Budimpešti izgledao jednako sjajno, te je Ferencvaros tek u zadnje 3 minute uspio ‘slomiti’ ih i pobijediti. Dakle, svjesni smo tko nam dolazi u goste, koliko su to jake i ozbiljne momčadi. O našem Jugu i domaća javnost sve zna, a što se tiče Jadrana iz Herceg Novog, to je jednako tako ozbiljan sastav koji se ljetos ciljano i jako pojačao za dvojicu Rusa, Dmitrija Holoda i Ivana Nagaeva. Opet, to nikako ne znači da se mi mirimo unaprijed s podređenom ulogom. Dat ćemo vjerujem sve od sebe, kompletni smo i svjesni imena kluba kojeg nosimo, predstavljamo – veli trener Zoran Bajić.

Utakmica 3. kola Premier lige, skupina Zapad između Mladosti i Juga AO odigrat će se u petak, 29. rujna s početkom u 20.45 i uz prijenos na Arena Sport 1. 

Susret 4. kola Premier lige protiv Jadrana iz Herceg Novog zakazan je za nedjelju, 1. listopada u 17.30 sati, također u programu Arena Sport 3.