Veliki rezultat Mladostaša

Velika pobjeda nad Jugašima u Gružu!

event 25.02.2023.

Nakon pune dvije godine Mladost je slavila u Gružu protiv Juga! I to na kakav način, visokom, uvjerljivom pobjedom – 18:12!

Apsolutno najveći rezultat našeg kluba ove sezone, neovisno činjenici da utakmica nije odlučivala o ničem više posebnom. Uoči ovog, zadnjeg kola ligaškog dijela nadmetanja Premier lige, jugašima nije mogao pobjeći nastup na završnom turniru. Mladost pak nije mogla do njega. To su fakti, ali su činjenice i da je Mladost bila lišena usluga svojeg najboljeg igrača i strijelca, kapetana Marka Jelače što je za našu momčad velik nedostatak. Da ne napominjemo da je pred kraj utakmice naša vrata čuvao i mladi, junior još praktički, Jakov Čosić.

S druge strane, trener jugaša Vjeko Kobešćak je odmarao samo najstarijeg igrača, Maru Jokovića. Svi ostali udarni igrači hrvatskog prvaka su bili u pogonu. Druga je priča što ih je njihov trener, u najvećoj mjeri sve posjeo na klupu u zadnjoj četvrtini, lagano se pomirivši s porazom od naših raspoloženih Žabaca koji su u zadnju četvrtinu već ušli s osjetnom prednosti (15:9). Inače, najveća prednost je ostvarena dvije minute prije kraja kada je Mladost povela 18:10!

Prve dvije četvrtine su protekle u izjednačenom rezultatu, ali s češćim vodstvom Žabaca. U trećoj je dionici veliki suparnik ‘slomljen’. Taj je dio igra Mladost dobila čak 7:2, što je rezultat kakav doista ne pamtimo! Ovoliko visoko izražena pobjeda u Gružu je jedan od povijesnih rekorda našeg kluba.

Golove za Mladost postigli su – Gluhaić 5, Mijić 3, Vrbnjak 2, Elez 2, Herceg 2, Fabris 2, J. Bušić 1 i Adeišvili 1 gol.

Ovom utakmicom, na najljepši mogući način, vrlo efektno k tomu, Žapci su završili ovosezonski dio nadmetanja u Premier ligi u kojem su u 11 utakmica, naši mladostaši slavili 6 puta, 2 put remizirali uz samo 3 poraza i ukupnu gol-razliku 129:126.

Čestitamo našim momcima i stručnom stožeru na čelu s trenerom Zoranom Bajićem.