Posjeti HAVK Mladost web-shop
Mladostaši neporaženi napuštaju Šabac

Veliki bod protiv Radničkog

event 21.01.2023.

Mladostaši neporaženi napuštaju Šabac i treći turnir Premier lige

Nakon remija protiv Crvene zvezde (10:10), te pobjede nad Partizanom (10:9), u 3. kolu šabačkog turnira Žapci su protiv kluba iz Lige prvaka, kragujevačkog Radničkog odigrali neodlučeno, 13:13!

To je samo po sebi već vrlo dobar rezultat, a posebno u kontekstu cijele utakmice koja nije imala pozitivan tijek po naše mladiće. Naime, osim što je suparnik dobio prvu četvrtinu u svoju korist (2:3), nakon nepune tri minute igre u drugoj četvrtini bili smo na minus četiri (3:7)! Isti je zaostatak bio još i sredinom iste dionice, (4:8)! Nazirao se poraz ili se barem naš suparnik ponadao da je svladao Mladost, ali Žapci su iskazali karakter, borbenost, te odbijanje pristajanja na uzmak, posrtaj.
Do kraja ove četvrtine zaostatak je prepolovljen, te je Radnički nakon prve polovice utakmice vodio 9:7. Sredinom treće dionice Vrbnjak je smanjio na gol zaostatka, ali Radnički opet vraća na plus 2 u njihovu korist (Pljevančević za 10:8). Ne mire se s tim naši igrači, te prvo kapetan Jelača smanjuje dvije i pol minute prije kraja četvrtine, da bi ljevak David Mijić u zadnjoj minuti četvrtine izjednačio! Uoči posljednjih 8 minuta susreta na semaforu je svijetlilo 10:10!
U zadnjoj dionici, u igri ‘gol na gol’, suparnik je dvaput vodio, mi dvaput dostizali, da bi samo minutu i 11 sekundi do kraja Maroje Gluhaić s igračem više doveo Mladost u vodstvo, (13:12). Naše prvo nakon početnih 1:0 Darija Rakovca. Sada je Radnički bio u položaju spašavanja od poraza, što im je uspjelo golom Stanojevića, samo 22 sekunde do kraja. Imala je Mladost još zadnji napad na utakmici, priliku za pobjedu, logično da je akcija išla na Jelaču, ali ovog puta bez učinka.
Zaključno, 5 bodova iz tri utakmice, jedna pobjeda i dva remija – to se zove uspjelim gostovanjem na šabačkom turniru Premier lige. Dapače, sada se Mladost odvojila za jedan bod u odnosu na Crvenu zvezdu, te su Žapci sada usamljeni na 5. mjestu tablice.

U utakmici protiv momčadi iz Kragujevca, za Mladost su pogađali – Maroje Gluhaić 3, Ivan Vrbnjak, Dario Rakovac, Sandro Adeišvili i David Mijić po 2 gola, te jedan pogodak, kapetan Marko Jelača i centar Branimir Herceg. Glede obrana, Jerko Jurlina je ubilježio samo 2, ali ga je zato dostojno zamijenio Eugen Sunara uhvativši 8 suparnikovih lopti.