Vincijevi u finalu

event 11.02.2017.

Na novom plivalištu Svetice, juniori Mladosti svladali su vršnjake iz splitskog POŠK-a 13:9 (4:4, 2:1, 2:1, 5:3) i plasirali se u finale Prvenstva Hrvatske, u kojem ih sutra očekuje utakmica protiv dubrovačkog Juga koji je u drugom polufinalu, pomalo iznenađujuće, svladao riječko Primorje rezultatom 10:9. Utakmica protiv Splićana donijela je na samom početku puno zgoditaka. […]

Na novom plivalištu Svetice, juniori Mladosti svladali su vršnjake iz splitskog POŠK-a 13:9 (4:4, 2:1, 2:1, 5:3) i plasirali se u finale Prvenstva Hrvatske, u kojem ih sutra očekuje utakmica protiv dubrovačkog Juga koji je u drugom polufinalu, pomalo iznenađujuće, svladao riječko Primorje rezultatom 10:9.

Utakmica protiv Splićana donijela je na samom početku puno zgoditaka. Stožer Žabaca, trener Vincek i pomoćnik Sappe, je očekivao tešku utakmicu i ona je takva i bila, barem u prvom poluvremenu.

Poškovci su pet puta vodili, posebice zahvaljujući izvrsnom Butiću (7 zgoditaka večeras), a Žapci stizali vodstvo sve dok Franko Lazić nije preuzeo stvari u svoje ruke i s 2 uzastopna zgoditka (ukupno 4 gola) doveo Mladost do prvog vodstva 6:5.

U drugom dijelu sve dolazi na svoje. Biljaka “drži” obranu, Lazić “dirigira” napadom, centri Herceg i Bajić rade pomutnju pred golom Splićana i “zarađuju” isključenja, koja pak realizira Smolčić. Mladi Žapci odlaze na 8:5 pred kraj 3. četvrtine. Slijedi zadnji pokušaj Poškovaca, točnije Butića, koji smanjuje na 8:7, no odmah potom zabija sjajni Lazić, a zatim Herceg s pozicije centra i Smolčić s igračem više, dovode Mladost do nedostižnih 11:7. Do kraja utakmice po dva puta su zabili Biljaka i Butić.

Strijelci za Mladost: Lazić – 4, Biljaka i Smolčić – 3, Herceg, Mardešić i Valečić -1.

Po završetku susreta, pažljivo prateći drugo polufinale, trener Vincek je rekao:

“Iako je utakmica bila teška, u drugom dijelu je došla do izražaja naša kvaliteta i sprema, te smatram da smo zasluženo ušli u finale. Večeras je prevagu donio Lazić svojim iskustvom i znanjem da “stane na loptu” kad je to najpotrebnije, ali su i ostali dali svoj doprinos, na čemu im čestitam. Općenito sam zadovoljan utakmicom, unatoč manjim greškama koje su se događale. Volio bih da ova generacija ima priliku odigrati još više zajedničkih utakmica kako bi se još bolje uigrali i napredovali. Vidim da dečki uživaju kad igraju sa svojim vršnjacima.

Tko god nam sutra bude protivnik (u tom trenutku se još nije znalo da će to biti Jug, o.a.) mi moramo poštivati dogovor prije utakmice, te svaki igrač treba odraditi svoj dio posla i vjerujem da uspjeh neće izostati. No sport je to, sve je moguće. Igrači trebaju odigrati koncentrirano, pametno i jako, pa neka pobjedi tko bude bolji.”

Finalna utakmica Prvenstva Hrvatske igra se u 12:45 na Sveticama u kojoj Žapci dočekuju ekipu Juga.