Visok poraz ml. juniora na Kantridi

event 22.05.2019.

Gostovanje mlađih juniora u Rijeci, u sklopu kvalifikacija za Kup RH, nije prošlo po željama trenera, a ni po željama samih igrača što se vidjelo na njihovim razočaranim licima po završetku susreta. Primorje EB je slavilo s visokih 14:5 (5:2, 3:2, 3:1, 3:0), a uzvrat je na rasporedu već u subotu 25.5. u 12:15 na […]

Gostovanje mlađih juniora u Rijeci, u sklopu kvalifikacija za Kup RH, nije prošlo po željama trenera, a ni po željama samih igrača što se vidjelo na njihovim razočaranim licima po završetku susreta. Primorje EB je slavilo s visokih 14:5 (5:2, 3:2, 3:1, 3:0), a uzvrat je na rasporedu već u subotu 25.5. u 12:15 na Savi.

U samom početku susreta momčadi su bile ravnopravne, čak je Mladost imala priliku povesti iz peteraca kojeg je zapucao Paić, koji se u nastavku iskupio pospremivši dva puta loptu iza leđa, sinoć vrlo dobrog, vratara Primorja Čubranića. U nastavku se domaćini odvajaju na visokih +4, postižući golove iz kontri i polukontri. Nada u povoljan ishod za Žapce javila se krajem prve i početkom druge četvrtine. Najprije je Jugovac na isteku četvrtine nadmudrio domaću obranu, da bi potom Bušić s centarske pozicije zabio na sjajnu asistenciju Mihića. U tom je trenutku bilo 5:3 za Primorje i postojala je nada da se na Kantridi može nešto više učiniti.

Potom slijedi nekoliko grešaka u preuzimanju igrača kod plivanja u obranu, koje su protivnici znali kazniti. Da situacija po Žapce bude gora, kapetan Holzinger dobiva isključenje s pravom zamjene, nakon jednog ironičnog “bravo” upućenog sucu pri dosuđivanju isključenja i tu se mladostaški brod počeo naginjati. “Potonuće” broda nije uspio spriječiti ni vrlo dobri vratar Udović sa svojih 8 obrana. U posljednje dvije četvrtine za naše dečke je uspio zabiti jedino Paić iz peterca, a za isto vrijeme su Primorjaši postigli 6 zgoditaka.

Strijelci za Mladost bili su: Paić 2, te Jugovac, Brčić i Bušić po jedan gol.

Prilika za popravak dojma je već u subotu 25.5. u 12:15 na plivalištu SRC Mladost.