Posjeti HAVK Mladost web-shop
Povratak naših prvaka

Vratili smo svoje dečke!

event 07.06.2024.

Kakav dan za naš klub, za sve naše navijače, mladostaše, sportski, a nadasve vaterpolski Zagreb. Praktički samo koji da nakon završetka sezone, stvorena je imenima bez dvojbe veličanstvena Mladost. Momčad od koje s pravom možemo od jeseni očekivati najveće utakmice, pobjede, ali i trofeje. Mladost je vratila svoje dečke!

Povratak naših prvaka

Naime, zaključno s petkom, 7. lipnja oformljen je moćan sastav pun zvijezda, svjetskih prvaka, europskih doprvaka, hrvatskih reprezentativaca, a najvećim dijelom baš naših igrača, izniklih i stasalih u ovom klubu.

Naime, u Mladost su se vratili – Luka Bukić, Ivan Marcelić, Matias Biljaka, Josip Vrlić i Konstantin Harkov (svoj iz Jadrana prošle sezone), Franko Lazić (iz Juga AO), Ante Vukičević (iz Marseillea), Ivan Buljubašić i Mislav Vrlić (iz Triestea), te Andrija Bašić (iz Waspo 98 Hannovera). Kolosalno!

Bukić, Marcelić, Vukičević, Lazić i Biljaka su potekli u našem klubu; Harkov je za Mladost igrao od 2018. do 2021. i svojim igrama upravo među Žapcima je stekao i poziv za naturalizaciju i igranje u hrvatskoj reprezentaciji. Ivan Buljubašić je kao igrački sazrio i postao olimpijski pobjednik europski prvak u Mladosti. Braća Vrlić su bili dijelom našeg kluba pri prethodnom osvajanju naslova prvaka države 2021., dok je Bašić također godinama igrao za Mladost.

Izjave klupskih čelnika

– Pojavom pandemije, te rezanjem financijskih stavki za sport u gradu, nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske, uprava kluba je bila primorana značajno rezati proračun, te se to naravno osjetilo i na rezultatima – pojašnjava Milorad Damjanić, predsjednik Stručnog savjeta našeg kluba i naglašava.
– Protekle tri godine su bile iznimno zahtjevne jer se pokušalo zadržati Mladost pri vrhu hrvatskog vaterpola, ali su se paralelno i vraćali dugovi nastali zbog umanjenih prihoda u doba pandemije, zatim potresa i ostalih nedaća. Ovdje se želim zahvaliti svim igračima koji su strpljivo čekali naplatu svojih dugovanja, ali i igračima koji su u ove tri godine dali najbolje od sebe za naš klub. Veseli nas povratak naših trofejnih igrača, ali isto tako i orijentacija kluba je vratiti upravo naše zagrebačke dečke. Ono što je uvijek krasilo Mladost je jak stručni stožer, te ovom prigodom našem treneru Damiru Vinceku i njegovim suradnicima želim puno sreće u nadolazećoj sezoni.

Predsjednik HAVK Mladosti, dr. Mladen Miškulin je izjavio:

– Mladost je nakon sjajnih sezona 2019., 2020. i 2021. kada smo osvojili pet trofeja, nakon tri godine zatišja, ponovo spremna za borbu s iznimno jakim Jadranom i Jugom, ali i najboljim europskim momčadima. Velika zahvala ide Vladi RH i premijeru Plenkoviću za povećanje izdvajanja za ukupan sport u Hrvatskoj, te posebno za pomoć u funkcioniranju klubova, koji su temelj cjelokupnog hrvatskog sporta. Prilika je pohvaliti i sjajan potez Grada Zagreba i gradonačelnika Tomaševića za značajno povećanje sredstava predviđenih za klubove gradskog značaja, što realno i jest u temeljima stvaranja ponovo jake Mladosti. Također, napravljen je iskorak i u segmentu proračuna Sportskog saveza Grada Zagreba, što je jednako važno za razvoj ukupnog zagrebačkog sporta. Za pohvalu je angažman i suradnja glavne tajnice Suzane Šop i čelnih ljudi grada. U fantastičnom ambijentu krcatog plivališta Mladosti na Savi, u završnici EP, tu u Zagrebu sredinom siječnja ove godine, rodila se ideja povratka najboljih zagrebačkih vaterpolista u naš najuspješniji sportski kolektiv, HAVK Mladost. Gradonačelnik je ispunio obećanje o povećanju sredstava, a na nama u klubu je bilo odraditi svoj dio dogovora i vratiti zagrebačke reprezentativce u naš klub i grad. Sport jeste jedna od najvažnijih društvenih djelatnosti kako je definiran i Ustavom RH, a u ovo novije doba ima veću važnost nego ikada ranije. I jako je važno da to i politika prepozna. Sport bi uistinu trebao biti, a najčešće i jest iznadstranačko pitanje – zaključio je predsjednik Miškulin.

Rezervirajte svoje mjesto na tribina bazena uz Savu već sada! Slijedi ‘atomski vaterpolo Žabaca’!