Posjeti HAVK Mladost web-shop

Vratio se Jelača, dolaze Gruzijci, te Mijić i Sunara

event 15.06.2022.

Momčad miruje, odnosno daleko smo od nastavka nove klupske natjecateljske sezone na seniorskoj razini, ali to ne znači da miruje i klupska uprava. Slaže se momčad Mladosti za sljedeću sezonu, 2022./23. Drago nam je što možemo ovim putem potvrditi nekoliko novih igrača odnosno pojačanja za naš sastav. Tako se u Mladost vraća Zagrepčanin, branič Marko […]

Momčad miruje, odnosno daleko smo od nastavka nove klupske natjecateljske sezone na seniorskoj razini, ali to ne znači da miruje i klupska uprava. Slaže se momčad Mladosti za sljedeću sezonu, 2022./23.

Drago nam je što možemo ovim putem potvrditi nekoliko novih igrača odnosno pojačanja za naš sastav.

Tako se u Mladost vraća Zagrepčanin, branič Marko Jelača (1982.) koji je proteklih 10 godina bio član, štoviše i kapetan prvaka Gruzije, Dinama iz Tbilisija. Jelača je ujedno posljednjih godina i igrao za gruzijsku reprezentaciju. Iz Dinama iz Tbilisija dolaze još dvojica igrača.

Riječ je o gruzijskom reprezentativnom centru Sandru Adeišviliju (1999.) i braniču Valiku Dadvaniju (2002.). Obojica dolaze jasno upravo na Jelačinu preporuku, budući da ih Marko najbolje i poznaje. Tu nije kraj novim igračima. Za Mladost je potpisao i vratar Eugen Sunara koji je protekle dvije godine čuvao vrata splitskog OVK POŠK-a.

Peti novi mladostaš je vrlo zanimljiv igrač desne strane, ljevak David Mijić (1999.). Osječanin koji je ponikao u Kruni iz Osijeka, zatim bio u mađarskom Pečuhu, a posljednje četiri godine u prvoligašu Kaposvaru. Mijić ima i mađarsko državljanstvo, pa je čak i nastupao za mađarsku juniorsku reprezentaciju (U-19) 2018. godine u Minsku.

Nadalje, klub je dogovorio nastavak suradnje s prvim vratarom Jerkom Jurlinom, centrom Branimirom Hercegom, te Ivanom Vrbnjakom i Dariom Rakovcem. Nastavljaju se razgovori s kapetanom momčadi, reprezentativcem Frankom Lazićem kao i s Matiasom Biljakom.