Posjeti HAVK Mladost web-shop

Vrijedna pobjeda za kraj 1. turnira Premier lige

event 28.11.2021.

Nakon što su dan ranije poraženi od Šapca, igrači trenera Bajića skupili su glave i odigrali svoju najbolju utakmicu turnira te slavili protiv Jadrana iz Herceg Novog sa 12:11 (3:2, 3:4, 5:4, 1:1). Iako u bitno izmijenjenom sastavu u odnosu na prijašnju sezonu, što je već više puta naglašeno, Žapci su u utakmici protiv Jadrana […]

Nakon što su dan ranije poraženi od Šapca, igrači trenera Bajića skupili su glave i odigrali svoju najbolju utakmicu turnira te slavili protiv Jadrana iz Herceg Novog sa 12:11 (3:2, 3:4, 5:4, 1:1).

Iako u bitno izmijenjenom sastavu u odnosu na prijašnju sezonu, što je već više puta naglašeno, Žapci su u utakmici protiv Jadrana HN podsjetili na Mladost kakvu smo gledali prijašnjih godina. Bili su borbeni i angažirani u obrani, precizni i ubojiti u napadu, čitavim tijekom susreta lomeći protivnika, također mladu i poletnu ekipu. Bilo je trenutaka kad i nije sve išlo po planu, kad je Jadran preokrenuo 5:4 u 5:6 (2. četvrtina) ali ni tada Žapci nisu gubili glavu.

Čak šestorica igrača upisali su se u strijelce, gotovo ravnomjerno raspoređujući broj postignutih golova. Kad se tome pribroji solidan učinak centara, te vrlo dobri Jurlina na golu (8/19), uz spomenuti angažman svih igrača u obrani, dobije se dobitna formula za ovu sezonu i za ovu Mladost. Svi za jednoga, jedan za sve!

Suma sumarum prvog turnira Premier lige: Mladost je izborila dvije pobjede uz četiri poraza. Manje-više u skladu s očekivanjima prije početka Premier lige.

Slijede dva turnira, koja će ipak biti znatno lakša za igranje. Na svakom od njih Žapci će odigrati po tri susreta s protivnicima iz druge, splitske skupine. Od 21.-23. siječnja Mladost će nastupati u Budvi i igrati susrete protiv Radničkog, Solarisa i Primorca, a treći turnir je na Savi od 18.-20. veljače, a protivnici Žabaca su Jadran ST, Crvena zvezda i Mornar.

Strijelci: Dašić 3, Lazić, Bajić, Biljaka i Vrbnjak po 2, te Rakovac 1 gol.