Posjeti HAVK Mladost web-shop

Vrijeme je odluke Žapci!

event 17.04.2019.

Došao je onaj dio sezone kada na naplatu stiže sav uloženi trud i napor tijekom sezone koja je startala prije više od šest mjeseci.  U petak 19. i subotu 20. travnja na plivalištu SRC Mladost igra se završnica Regionalne vaterpolo lige, tzv. F4 u kojem se u polufinalu u petak sastaju Jug i Jadran HN […]

Došao je onaj dio sezone kada na naplatu stiže sav uloženi trud i napor tijekom sezone koja je startala prije više od šest mjeseci.  U petak 19. i subotu 20. travnja na plivalištu SRC Mladost igra se završnica Regionalne vaterpolo lige, tzv. F4 u kojem se u polufinalu u petak sastaju Jug i Jadran HN u 18:30, a odmah potom u 20:15 svoj susret igraju Mladost i Jadran ST. U nedjelju je na rasporedu finalna utakmica s početkom u 17:00.

Žapci su nastup pred svojim navijačima izborili zasluženim osvajanjem prvog mjesta nakon ligaškog dijela sa 16 pobjeda, neriješenim rezultatom protiv Juga i tek jednim porazom od Jadrana u Herceg Novom. Osvajanje prvog mjesta u ligaškom dijelu, prvi puta od osnivanja Regionalne lige prije 11 sezona, lijep je uspjeh kome pravi sjaj može donijeti dobar rezultat u nadolazećem vikendu prije Uskrsa.

Mladost u polufinalu igra protiv splitskog Jadrana, ekipe od koje je nedavno doživjela poraz u Ligi prvaka, a koju je prije toga u tekućoj sezoni svladala četiri puta – dva puta u Regionalnoj ligi, jednom u Ligi prvaka te jednom na peterce u polufinalu Kupa Hrvatske.

Susreti između Jadrana i Mladosti uvijek su bili iznimno napeti i borbeni, nerijetko s velikim brojem isključenja i peteraca, ali i prožeti kvalitetnim i atraktivnim potezima s obje strane. Emocija tijekom utakmica nije nedostajalo niti u plivalištu, niti na klupama za trenere i rezervne igrače, a bogme niti na tribinama. Ne treba biti previše vidovit pa prognozirati da će prijatelji vaterpola sličan susret gledati i u petak od 20:15.

Mladost će pred svojim navijačima, u čiju bučnu podršku vjeruju svi u klubu, tražiti prolazak u finale i borbu za trofej. Jer sezona se primiče svome kraju i dolazi vrijeme odluke, vrijeme u kojem se dijele klupski trofeji i naplaćuje sav uloženi trud.

Prava osoba za najavu izuzetno bitnog vikenda za Žapce je kapetan i vratar Ivan Marcelić:

“Oporavio sam se nakon lakše ozljede, u punom sam treningu i mislim da će, što se mene tiče, biti sve u redu. Cijela sezona je vodila ka ovih mjesec dana kada se dijele trofeji. Nemamo više što skrivati. Uostalom igrali smo protiv sve tri momčadi koje su na F4 više puta ove sezone. Više manje svi sve znamo jedni o drugima, tako da će presuđivat detalji a i bolja trenutna pripremljenost.

Tijekom sezone nam se pogubila malo agresivnost u obrani s kojom smo lomili protivnike na početku. Stvarno mislim da smo fizički najspremnija momčad u ligi. Nadam se da ćemo pokazati agresivnost u nadolazećim utakmicama. Svaka čast Jadranu na pobjedi u utakmici odigranoj prije par dana, ali ja vjerujem da smo mi bolja momčad i da ćemo slaviti u petak.”

Riječima kapetana nema se što dodati osim pozvati navijače da napune plivalište SRC Mladost i svojim navijanjem pomognu Žapcima da se plasiraju u finale koje je na rasporedu u subotu 20. travnja u 17:00 sati.