Za brončano odličje protiv domaćeg Solarisa

event 10.04.2022.

Mlađi kadeti Mladosti nisu uspjeli izboriti finale Prvenstva Hrvatske. U neizvjesnoj utakmici poraženi su od Jadrana 7:5 (1:2, 3:0, 2:2, 1:1) i turnir završavaju susretom protiv Solarisa u 11:20. Početak polufinala obećavao je puno. Dva gola Žabaca u prvih nekoliko minuta, pa još napada bez primljenog gola ulijevala su vjeru u pobjedu protiv Jadrana, koji […]

Mlađi kadeti Mladosti nisu uspjeli izboriti finale Prvenstva Hrvatske. U neizvjesnoj utakmici poraženi su od Jadrana 7:5 (1:2, 3:0, 2:2, 1:1) i turnir završavaju susretom protiv Solarisa u 11:20.

Početak polufinala obećavao je puno. Dva gola Žabaca u prvih nekoliko minuta, pa još napada bez primljenog gola ulijevala su vjeru u pobjedu protiv Jadrana, koji je naše Žapce pobjeđivao, ne tako davno, s visokim rezultatom. U mlađim kadetima pravila nalažu trenerima da u drugoj četvrtini zamijene kompletnu sedmorku u igri. U baš u toj drugoj četvrtini se desio preokret jer je Jadran zabio 3 gola, a mladostaši niti jedan, uz neiskorišteni peterac na samom početku.

Na promjenu strana se otišlo s prednošću Jadrana 4:2. Čvrste obrane su se nastavile igrati i u drugom poluvremenu u kojem je svaka momčad postigla samo po 3 gola, što je Žapcima bilo dovoljno tek za poraz koji im je donio završni susret za brončano odličje. Protivnik je Solaris koji je u polufinalu tijesno poražen od Medveščaka. Bit će to više nego zanimljiv dvoboj a našim Žapcima želimo da se s brončanom medaljom vrate u Zagreb.

Strijelci: Štefelić (2), Maglica (1), Sappe (1) i Mihaljević (1).