Posjeti HAVK Mladost web-shop

Za kraj “Malog mede” slavlje protiv Medveščaka

event 08.09.2019.

Od samog početka susreta Mladostaši su se nametnuli kao kvalitetniji protivnik i visoko slavili u utakmici s Medveščakom. Pobjedom od 14:5 (3:0, 6:1, 1:3, 4:1) Žapci su osvojili 11. mesto na jakom međunarodnom turniru “Mali medo”. Izuzev 3. četvrtine koju su dobili Medvjedi, mladi Žapci su u ostatku utakmice bili sigurni i uvjerljivi, tako da […]

Od samog početka susreta Mladostaši su se nametnuli kao kvalitetniji protivnik i visoko slavili u utakmici s Medveščakom. Pobjedom od 14:5 (3:0, 6:1, 1:3, 4:1) Žapci su osvojili 11. mesto na jakom međunarodnom turniru “Mali medo”.

Izuzev 3. četvrtine koju su dobili Medvjedi, mladi Žapci su u ostatku utakmice bili sigurni i uvjerljivi, tako da konačni pobjednik nije bio upitan čitavo vrijeme utakmice. U čvrstoj obrani Žabaca se posebno istaknuo Narančić koji je najboljeg igrača Medveščaka Mozaru gotovo potpuno ukočio i sveo ga na 1 gol iz igre i 2 iz peteraca.

Na drugoj strani plivališta, u napadu, nezaustavljiv je bio kapetan Tkalčec sa 6 golova, a slijedili su ga Mihaljević s 3, Jelen s 2, te Narančić, Pantlik i Josipović s po jednim golom.

Plasman na 11. mjesto nije ono što će se dugo pamtiti. Na jakom međunarodnom turniru, čiji uvjerljivi pobjednik je beogradski Partizan, trener Žabaca Nikica Gulin je u sastav uvrstio 22 igrača tijekom pet utakmica. Vjerujemo da će ovaj turnir i njemu i igračima biti dobra škola i putokaz za daljnji rad i unaprijeđivanje vaterpolskih vještina, kako bi što spremniji dočekali kvalifikacije za Prvenstvo Hrvatske u kategoriji mlađih juniora.

Valja istaći podršku roditelja naših igrača, koji su četiri dana u značajnom broju pohodili Šalatu, usprkos ne baš idealnim vremenskim prilikama.