Za nekoliko sati počinje završni turnir Regionalne vaterpolo lige

event 19.04.2019.

Ususret poslijepodnevnom početku završnice Regionalne vaterpolo lige četvorica trenera najavila su žestoke vodene okršaje. U današnjoj prvoj polufinalnoj utakmici u 18.30 sati sastaju se Jadran Herceg Novi i dubrovački JUG CO. “Ovaj će turnir biti neizvjestan. Samim time smatram da će i polufinalne utakmice ponuditi neizvjesnost ali i jednu veliku kvalitetu. Svi su ovdje euroligaši […]

Ususret poslijepodnevnom početku završnice Regionalne vaterpolo lige četvorica trenera najavila su žestoke vodene okršaje. U današnjoj prvoj polufinalnoj utakmici u 18.30 sati sastaju se Jadran Herceg Novi i dubrovački JUG CO.

“Ovaj će turnir biti neizvjestan. Samim time smatram da će i polufinalne utakmice ponuditi neizvjesnost ali i jednu veliku kvalitetu. Svi su ovdje euroligaši i finalisti Euro kupa, po meni možda čak i okosnica europskog vaterpola. Konačne rezultate ne bih predviđao. Sport nosi svoju ljepotu upravo u toj nepredvidivosti. Mi ćemo dati sve od sebe. Možda smo malo u nekoj krizi u zadnje vrijeme, ali smo kompletni i nadam se da ćemo biti dovoljno dobri da pobijedimo večeras!” – izjavio je Vjekoslav Kobešćak, trener VK Jug CO.

“Igramo protiv, po meni, najkvalitetnijeg protivnika u Ligi na ovom turniru. Najveći problem je što nam ovaj meč dolazi nakon poraza u finalu Euro kupa. Probat ćemo se oporaviti. Izuzetno nam je važan početak utakmice da ne dozvolimo Jugu da pokaže kvalitete koje ima kroz veliki broj kontra napada, trudit ćemo se to stopirati. Željeli bismo ih iznenaditi, no, u ovom trenutku oni su svakako favoriti za ovaj meč!” – izjavio je Vladimir Gojković, trener VK Jadran Carine HN.

Druga polufinalna utakmica igra se u 20.15 sati kada će Mladost na domaćem bazenu pokušati izboriti finale u dvoboju sa splitskim Jadranom.

“Željeli bismo svakako ući u finale. Znamo što nas očekuje, jako težak suparnik kojeg nije lako pobijediti dva puta u tjedan dana na svom bazenu. Momčad je u dobrom stanju, nažalost ozlijedio nam se Zvonimir Butić u utakmici u utorak protiv Solarisa, no, što je to je, pokušat ćemo nadoknaditi taj izostanak i dati sve od sebe!” – izjavio je Ivan Asić, trener VK Jadran Split.

“Nadamo se dobroj igri protiv Jadrana. Dižemo se u natjecateljskoj formi, to nam je važno. Za nas je to izuzetno važna utakmica, želja nam je da odigramo kvalitetno pred domaćom publikom i nadam se dobroj igri i pobjedi. Situacija u momčadi je da smo bez; Konstantina Kharkova radi srčanih anomalija, Ivan Marcelić nam je još pod upitnikom. Nadam se da će svi igrači dati svoj maksimum, onako kako se to od njih očekuje!” – izjavio je trener HAVK Mladosti Zoran Bajić.

Finale je na rasporedu u subotu, 20. travnja u 17 sati. Ulaz na sve utakmice je besplatan.