Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žabice tri puta na tronu ovu sezonu

event 27.05.2018.

Tri finala. Tri trofeja. Tri zlata. Žabice danas odmaraju, nakon jučerašnje simfonije u bazenu, to su i zaslužile. Dominirale su od prve minute i zaključile utakmicu rezultatom 14 6. Pročitajte komentar njihove trenrice Šimunić. POŠK protiv ovako raspoložene, uigrane, brze, jake i pametne Mladosti nije imao šansu, ali to nije nikakvo čudo – Žabice imaju […]

Tri finala. Tri trofeja. Tri zlata. Žabice danas odmaraju, nakon jučerašnje simfonije u bazenu, to su i zaslužile.
Dominirale su od prve minute i zaključile utakmicu rezultatom 14 6. Pročitajte komentar njihove trenrice Šimunić.

POŠK protiv ovako raspoložene, uigrane, brze, jake i pametne Mladosti nije imao šansu, ali to nije nikakvo čudo – Žabice imaju dugu klupu gdje su sve igračice jednako opasne.
Ali i to nije nastalo preko noći, gradilo se godinama da bismo sad bez ikakvog susprezanja rekli kako nikad nismo imali jaču i spremniju ekipu u Hrvatskoj. Žabice su sinoć bombardirale protivnice sa svih pozicija, bilo je divno gledati ih. Šut gol, šut gol, šut gol, šut gol, ne pišemo krivo, tako je počelo, 4 šuta i 4 gola, onda 2 promašaja i opet gol, i tako do kraja utakmice, postotak šuta cijele ekipe iznadprosječnih 53%.
Za sinoćnju utakmicu treba pohvaliti sve djevojke, a posebni naglasak za kapetanicu Dinu Lordan koja je proglašena najboljom igračicom ove dvije finalne utakmice. Nataša Šerkinić je imala 16!!!! obrana, a zaigrale su naše najmlađe Latica Medvešek i Filipa Petrić. Petra Županić je zbog povrede lakta ostala u Zagrebu, zamislite da je još i ona bila u sastavu, zabile bi zagrepčanke još koji gol više.
Ali nisu Žabice sinoć u ekipi imale samo Dinu, Natašu, Laticu i Filipu uz njih su bile i ostale…
Petra Bukić koja je u dvije finalne utakmice zabila 7 golova i “nosi” ovu ekipu cijelu sezonu zajedno s kapetanicom Dinom i Terezom Balić koja je potopila sve postojeće bekove u Hrvatskoj i Srbiji. Uz njih su još igrale i:
Matea Skelin naša zvijer s topom u ruci,
Lea Gegić koja jednako dobro igra centra i beka,
Mia Topić naša pametna i mudra Žabica, ona je na svakoj poziciji opasna za protivnice (čak i na golu),
Lidija Crnički s kojom nas u obrani nije 6, nego 7,
Sara Kontek koja je dobri duh ekipe, pogotovo za vrijeme utakmice,
Leona Janković naša predobra i predraga lošinjanka koje je postala dio stalne postave,
Kiara Brnetić Žabica nevjerovatno fantastičnog šuta, koja nam se zajedno s Katarinom Tufeković vratila ovu sezonu u sastav te su nam jedna i druga u ovom zadnjem dijelu sezone JAKO pojačale i povećale snagu cijele ekipe.
Uz njih 14 koje su jučer igrale spomenimo Reu Lacić i Ivu Trusk, još uvijek među mlađima, ali bile su cijelu sezonu s nama uvijek u sastavu, spremne hrabro uskočiti u bazen.
Ima još pokoja mlađa Žabica koja je zaigrala za seniorski sastav u ovoj sezoni, ali njih ćemo spominjati kad ostvare uspjehe u svojim kategorijama sa svojim manjim Žabicama, a bit će ih, ooooo bit će ih.

Curke, samo tako nastavite, trenirajte, rastite i razvijajte se sve zajedno, volite se i čuvajte jer iz ljubavi nastaju divne stvari, a vi ste ih ovu sezonu napravile puno; uz tri seniorska zlata koje ste istkale u radu, disciplini i upornosti, stvorile ste i divna prijateljstva koja su još važnija od medalja.
Žabice sretno vam bilo!!”