Zagrebački sveučilištarci u finalu ESI 2016

event 15.07.2016.

Predvođeni Mladostašem Lukom Brčićem studenti Sveučilišta u Zagrebu svladali su favorizirane Splićane rezultatom 7:6 te sutra u 20:30 igraju finale na Europskim sveučilišnim igrama. Iako su studenti Sveučilišta u Splitu bili izraziti favoriti prije početka polufinalne utakmice na ESI 2016, igrači našeg Mikija Damjanića, u vrlo napetoj utakmici ostvarili su pobjedu 7:6 (2:2, 1:1, 3:1, […]

Predvođeni Mladostašem Lukom Brčićem studenti Sveučilišta u Zagrebu svladali su favorizirane Splićane rezultatom 7:6 te sutra u 20:30 igraju finale na Europskim sveučilišnim igrama.

Iako su studenti Sveučilišta u Splitu bili izraziti favoriti prije početka polufinalne utakmice na ESI 2016, igrači našeg Mikija Damjanića, u vrlo napetoj utakmici ostvarili su pobjedu 7:6 (2:2, 1:1, 3:1, 1:2). Unatoč neigranju Anđelića (odrađivao kaznu s prošle utakmice) i Stojanovića (bolest) Zagrepčani su odigrali hrabro i pobijedili prevođeni Brčićem, koji je postigao 4 gola i golmanom Jukićem. Po jedan zgoditak su postigli Čelar-Ćupić, Lipej i Šteković.
Trener Damjanić samo je kratko prokomentirao ovo polufinale:
“Odigrali smo jednu vrlo borbenu utakmicu, iako tempo nije bio na visokoj razini. Bili smo hendikepirani izostankom dvojice naših igrača, ali ostali igrači su bili jako dobri, osobito Jukić i Brčić.”
Sutra u finalu zagrebački studenti igraju protiv domaćih Rječana, koji su u drugom polufinalu pobijedili Mađare iz Budimpešte rezultatom 8:5. Finalna utakmica je na rasporedu u 20:30 na bazenu na Kantridi.