Posjeti HAVK Mladost web-shop
Treće kolo mladih juniora

Žapci dvostruko bolji od Juga u Gružu!

event 25.11.2023.

Mladost Express nastavlja svoje putovanje. Mlađi juniori našeg kluba su u 3. kolu državnog prvenstva, ostvarili i treću, vrlo uvjerljivu pobjedu

I to ne bilo gdje, i protiv bilo koga.
U Dubrovniku je poražen domaći Jug AO, 14:7. Duplo! Po četvrtinama je bilo 3:1, 4:1, 3:1, 4:4. Naši mladići nisu domaćinu dali, kako se to veli, ‘disati’. Izuzev jednog poravnanja u početku utakmice (1:1), jugaši nisu niti jednom ozbiljnije zaprijetili našem sastavu i vodstvu koje je iz minute u minutu raslo. Valja pripomenuti kako je prije ovog kola, Jug AO s 4 boda bio pri vrhu ljestvice, na četvrtom mjestu. Drugim riječima, radi se o još jednoj dobroj generaciji Dubrovčana, ali… Ova mladostaška je očito bolja!

Već sredinom druge dionice bilo je 6:1 za Žapce, u poluvremenu 7:2, a sredinom i nakon treće četvrtine riješeno posve pitanje suparnika (9:2 i 10:3).

Strijelci za Mladost bili su – Matej Šorić 4, Petar Erenda 3, Andrija Čolović 3, Filip Rogić 2, te Vito Brčić 1 i Ivan Maglica po 1. 

Naši dečki u nedjelju u 4. kolu gostuju u Splitu kod Jadrana koji je izgubio petercima od Medveščaka (12:11). Nedjeljna utakmica u poljudskom bazenu počinje u 12.40 sati.