Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci gostuju kod prvaka Europe

event 03.12.2019.

U 6. kolu LEN lige prvaka igrače Mladosti čeka jedno od najtežih gostovanja, ono kod prvaka Europe mađarskog Ferencvarosa. Sreća po Žapce je da na svom kontu imaju odličnih 10 bodova s kojima drže četvrtu poziciju u skupini B,  pa utakmica u srijedu u Budimpešti neće imati obilježja presudnog susreta. Protivnik će im biti prvak Starog kontinenta, […]

U 6. kolu LEN lige prvaka igrače Mladosti čeka jedno od najtežih gostovanja, ono kod prvaka Europe mađarskog Ferencvarosa.

Sreća po Žapce je da na svom kontu imaju odličnih 10 bodova s kojima drže četvrtu poziciju u skupini B,  pa utakmica u srijedu u Budimpešti neće imati obilježja presudnog susreta.

Protivnik će im biti prvak Starog kontinenta, koji u prvih pet kola ne zna za poraz i ima osvojenih 13 bodova uz jedan neodlučeni ishod i taj ostvaren na gostovanju u Genovi, kod sjajnog Pro Recca.

Nabrajanje zvijezda u “Fradiju”, kako tepaju mađarski navijači svom klubu, bi potrajalo te bi se proteglo preko 5 država i 3 kontinenta iz kojih dolaze vrsni igrači, mahom reprezentativci. Zato ćemo se zadržati samo na prezimenu Varga i istaknuti trenera Zsolta  Vargu koji je na prijelasku prošlog u ovo stoljeće nosio kapicu Mladosti, te jednog od najboljih igrača današnjice Denesa Vargu, čovjeka koji u bazenu s loptom napravi gotovo sve što poželi.

Ali i naši Žapci imaju svoje kvalitete koje su nedavno demonstrirali u finalu Kupa Hrvatske. Rasterećeni imperativa pobjede pod svaku cijenu, igrači Mladosti imaju priliku pokazati da spadaju u sami vrh europskog vaterpola i u “muškoj” utakmici tražiti svoju priliku za dobar rezultat.

Za izjavu smo zamolili direktora Mladosti, Mikija Damjanića, kojeg smo “uhvatili” u vožnji prema glavnom gradu Mađarske.

“Sutrašnja utakmica biti će izrazito teška iz dva razloga. Prvi je taj što igramo protiv prvaka Europe koji se za ovu sezonu dodatno pojačao. Drugo, igrači su se ipak ispraznili u finalu Kupa i sad će biti dosta teško zadržati ih na visokoj razini.

Bez obzira na to, nadam se našoj dobroj igri u kojoj ćemo se pridržavati dogovorenih zadataka, ali istovremeno igrati bez opterećenja.”

Utakmica počinje u 4.12. 19:00, a može se pratiti na LEN TV .