Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci izborili završnicu Kupa

event 11.12.2021.

Izborivši pobjedu protiv Mornara BS, mladostaši su osigurali jedno od prva dva mjesta na polufinalnom turniru Kupa Republike Hrvatske, što ih vodi na završni turnir idući vikend u Zagrebu. Rezultat utakmice Mladost – Mornar BS je bio 17:13 (6:5, 4:3, 3:1, 4:4). Izuzetno važan susret ponudio je neizvjesnost u prve dvije četvrtine koje su završile […]

Izborivši pobjedu protiv Mornara BS, mladostaši su osigurali jedno od prva dva mjesta na polufinalnom turniru Kupa Republike Hrvatske, što ih vodi na završni turnir idući vikend u Zagrebu. Rezultat utakmice Mladost – Mornar BS je bio 17:13 (6:5, 4:3, 3:1, 4:4).

Izuzetno važan susret ponudio je neizvjesnost u prve dvije četvrtine koje su završile rezultatom kojim obično završavaju kompletne utakmice. Mladost je na promjenu strana otišla s vodstvom 10:8.

Mornar se pokazao, baš kao i nedavno u prvenstvenom susretu igranom u Zagrebu, kao vrlo poletna i motivirana momčad. Niti jedan sastav se nije uspio odlijepiti na osjetniju prednost. Barem ne u prve dvije četvrtine. Nakon promjene strana, raspucao se Lazić, Marcelić nanizao nekoliko obrana i to je bilo dovoljno da se slomi otpor Mornara. Kad je Mladost ostvarila prednost od pet zgoditaka viška, susret je ušao u mirnije vode jer je pobjednik bio praktično riješen.

Pri samom kraju susreta trener Bajić dao je priliku i mladom vrataru Čosiću da upiše prvu minutu na vratima seniora Mladosti.

Turnir Žapci završavaju susretom protiv Jadrana, u nedjelju u 11:45. Oba sastava već su izborila završnicu Kupa RH.

Strijelci za Mladost: Lazić (5), Rakovac (4), Bajić (2), Škiljić (2), Vrbnjak (2), Pliskevič (1), Dašić (1).