Žapci izgubili od Panioniosa

event 15.10.2022.

Mladost je izgubila u 4. kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, atenska skupina, od Panioniosa, 7:6. Ovim porazom, Mladost je izgubila šanse za nastavkom kvalifikacija za elitni razred klupskog vaterpola u Europi, dakle Ligu prvaka. No, to ne znači i oproštaj od Europe. Momčadi koje u ovom stupnju kvalifikacijskih turnira zauzmu 3. i 4. mjesto na […]

Mladost je izgubila u 4. kolu kvalifikacijskog turnira Lige prvaka, atenska skupina, od Panioniosa, 7:6. Ovim porazom, Mladost je izgubila šanse za nastavkom kvalifikacija za elitni razred klupskog vaterpola u Europi, dakle Ligu prvaka. No, to ne znači i oproštaj od Europe. Momčadi koje u ovom stupnju kvalifikacijskih turnira zauzmu 3. i 4. mjesto na turniru, nastavit će nadmetanje, ali u 2. kvalifikacijskom krugu Eurokupa.

Utakmica s domaćinom, pred solidno ispunjenim tribinama i bučnim navijanjem pristalica Panioniosa, bila je načelno izjednačena, ravnopravna. Sredinom uvodne četvrtine, naši su momci poveli 3:1, te iskazali solidno dobru obranu. Ona će se takvom pokazati i do kraja utakmice. Uostalom, to potvrđuje broj primljenih pogodaka.
Panionios je ipak do kraja druge četvrtine uspio prvo poravnati (4:4), zatim početkom treće četvrtine i povesti (6:4). S prednošću domaćina se krenulo i u zadnjih 8 minuta. Bilo je 6:5 za Grke. Mladostaši su uspjeli izjednačiti golom Rakovca (6:6), četiri i pol minute do kraja.
U finišu utakmice, u predzadnjoj minuti, Gkiouvetsis, najveće ljetošnje pojačanja Panioniosa, postigao je s lijevog krila pogodak s igračem više za vodstvo 7:6.
Iako su do kraja ostale još minuta i 40 sekundi, odnosno vrijeme za najmanje dva napada, naši momci nisu uspjeli postići gol i izjednačiti.

U drugoj subotnjoj utakmici u skupini, Žaibas – Brescia 4:25.
Poredak: Brescia 9, Panionios 9, Mladost 6, Žaibas 3, Duisburg 0.

U nedjelju, posljednjeg dana turnira u Ateni, Mladost igra protiv najslabije momčadi na turniru, njemačkog Duisburga. Utakmica počinje u 08.30 sati.