Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci kao lavovi protiv Juga

event 18.05.2019.

Serija za prvaka Hrvatske se nastavlja u nedjelju 19.5. u 16:00 na plivalištu SRC Mladost. Jug CO vodi s 2:0 u pobjedama i samo uspjeh na Savi će održati Žapce na životu i produžiti seriju koja se igra na tri dobivene utakmice. “Izaslanstvo” Mladosti u sastavu Marcelić, L. Bajić, Miloš i Lazić posjetilo je ZOO […]

Serija za prvaka Hrvatske se nastavlja u nedjelju 19.5. u 16:00 na plivalištu SRC Mladost. Jug CO vodi s 2:0 u pobjedama i samo uspjeh na Savi će održati Žapce na životu i produžiti seriju koja se igra na tri dobivene utakmice.

“Izaslanstvo” Mladosti u sastavu Marcelić, L. Bajić, Miloš i Lazić posjetilo je ZOO Maksimir kako bi skrenulo pozornost na izumiranje morskih lavova zbog rastućeg problema s plastikom u oceanima. I sami Žapci imaju, da se tako izrazimo, “problem opstanka” u seriji Prvenstva Hrvatske budući Jug CO ima meč loptu za osvajanje naslova. Za vjerovati je da će spomenuta četvorka, ali i svi njihovi suigrači, pronaći ono lavovsko u sebi, što ih je krasilo u većini ovosezonskih utakmica, te svladati Juga i produžiti nadu u osvajanje prvenstva države.

Nakon propuštanja utakmice u Hannoveru, u sastav se vraćaju tri izuzetno bitne figure – Marcelić, Ćuk i Harkov, što dodatno podiže optimizam u redovima Žabaca. Utakmica u Gružu pokazala je da borbenim i hrabrim pristupom Žapci mogu zaprijetiti Jugu i prekinuti niz od tri uzastopna poraza.

“Usporedim li kako smo igrali u prvoj utakmici protiv Juga s drugim susretom, mislim da imamo pozitivan trend. Nadam se da ćemo tako nastaviti i sutra i da ćemo ih napokon uspjeti dobiti. U Dubrovniku smo, po mom mišljenju, čak bili i bolji od Juga, ali to se nažalost nije pokazalo kroz rezultat. Što se nas tiče, sve je drugo bilo okej.”, istaknuo je naiskusniji Mladostaš, Cosmin Radu.

Kako se vratiti u borbu za naslov nakon vodstva Dubrovčana 2:0?

“Na kraju to njihovo vodstvo ne mijenja ništa, jer moraš prvi stići do treće pobjede. Imamo pred sobom najmanje jednu a najviše tri utakmice. Nadam se da ćemo mi biti ti koji će prvi doći do tri pobjede a ne oni.”, jednostavno je odgovorio Cosmin koji čitavu sezonu igra na najvišoj razini i koji je u 43 odigrane utakmice zabio 87 zgoditaka te zaradio “bezbroj” isključenja.