Prva utakmica četvrtfinala PH

Žapci kreću u pohod na polufinale

event 16.03.2023.

U jutarnjim satima petka, mladostaši će put Dalmacije, točnije Splita, a još definiraniji cilj je – polufinale Prvenstva Hrvatske

Naime, počinje doigravanje državnog prvenstva, a prvi, četvrtfinalni suparnik našoj momčadi su Splićani iz Mornara BS.

Mornarevci su osvojili 6. mjesto nakon ligaškog dijela sezone, što ih je ‘donijelo’ nama kao trećeplasiranim za suparnika u četvrtfinalu. Podsjetimo, u ovom se još stupnju doigravanja igraju ukupno samo dvije utakmice, mogući su i remiji, a to nadalje znači da je uzvrat u našem bazenu, za dva tjedna (29. ožujka) ujedno i presudan za cilj. On je onaj kojeg smo naveli u uvodnoj rečenici – polufinale Prvenstva Hrvatske.

  • Trojica naših igrača koji su gruzijski reprezentativci, kapetan Jelača, te Dadvani i Adeišvili su se u Zagreb vratili u srijedu kasno navečer, pa sam im u četvrtak dao pola slobodnog dana odnosno slobodno prijepodne. Dvojica hrvatskih reprezentativaca iz našeg kluba, Rakovac i Herceg i nisu bili pod opterećenjem reprezentativnog programa – napominje trener Zoran Bajić i nastavlja.
  • Idemo u Split odigrati puno kvalitetnije i ozbiljnije nego što je bilo u Rijeci. To smo prvenstveno sami sebi dužni i to nam je važna opomena za budućnost.

Ono na što se trener Bajić referirao pri spominjanju Rijeke je poraz mladostaša u posljednjem kolu ligaškog dijela na Kantridi, od Primorja čak 15:12. Dobro je to ne zaboraviti, imati nešto poput neugodne uspomene, a najviše opomene, pogotovo sada kada počinje eliminacijski dio natjecanja.

  • Zato idemo u Split motivirani i mobilizirani. Sad moramo biti pravi, pokazati zube kako se kaže i odigrati što je bolje moguće već sada, u gostima. Od igre do rezultata. Svaki blok, svaka obrana, kontranapad, svaka osvojena lopta, a pogotovo svaki postignuti gol se sada računa nemjerljivo – zaključuje trener naše prve momčadi.

Inače, Mladost se ove sezone s Mornarom BS susretala triput, u tri različita natjecanja, ali uvijek s istim ishodom – našom pobjedom. U Prvenstvu Hrvatske, u ligaškom je dijelu u Splitu bilo 13:11 za nas, u kvalifikacijama Hrvatskog kupa u Zagrebu čak 18:8, a na turniru Premier lige, ponovo u Zagrebu, 12:6. Pa, ako smo uspjeli triput, zašto ne bi i još jednom, zašto ne i četvrti put!
Inače, utakmicu Mornar BS – Mladost možete pogledati i u prijenosu n Sportskoj televiziji. Utakmica počinje u petak, 17. ožujka u 20.10 sati.