Najava posljednjeg turnira RVL-a

Žapci lete na turnir Premier lige

event 22.02.2023.

U srijedu (22. veljače) rano poslijepodne Žapci lete na jug. Prva momčad našeg kluba putuje naime u Dubrovnik na posljednji ovosezonski turnir Premier lige

U gruškom ih bazenu čekaju tri utakmice, redom protiv kotorskog Primorca (četvrtak), zatim drugog crnogorskog kluba, Jadrana iz Herceg Novog (petak), te sučelice domaćina, Juga AO (subota prijepodne).

Nakon prijašnja tri turnira i ukupno odigranih 8 utakmica (4 pobjede i po 2 remija odnosno poraza), Mladost je s 14 bodova na 5. mjestu. Neusporedivo je to bolje u odnosu na prijašnju sezonu ovog natjecanja kada su mladostaši bili na 9. mjestu. Realno, teško bi se naši momci baš mogli uključiti u borbu za 4. mjesto ili ono posljednje koje vodi na Final Four, budući da splitski Jadran bježi 4 boda. Teorijski je to dakako moguće, kada bi Mladost u Gružu dobila najmanje dvije utakmice, ali bi i Jadran trebao na splitskom turniru kiksati u čak dva navrata.

– Slažem se, ali to bi bilo vjerodostojnije da smo mi dobili Radničkog u Šapcu (13:13) na prijašnjem turniru. Onda bi bili vrlo blizu, onda bi ta priča imala smisla – napominje trener Zoran Bajić.

U ovim se trenerovim rečenicama sažima i sva realnost trenutka, iako… dok postoje šanse i za nešto više, ništa ne treba isključiti. Iako, valja spomenuti da naša momčad u Dubrovnik stiže oslabljena.

– Idemo bez prvog vratara Jerka Jurline i Tina Fabrisa koji imaju povišenu temperaturu. Jedino ako im se stanje popravi, temperatura padne, onda postoji opcija da dođu na dan prve utakmice. To su nam problemi, plus od ranije još uvijek ne posve oporavljeni kapetan Jelača.

Jurlina i Fabris nisu uostalom ni trenirali u ponedjeljak i utorak. To ipak ne znači da Žapci ne dolaze u najvećem mogućem broju u Dubrovnik. Tako će na put i treći vratar Jakov Ćosić, te Ivan Huljev. Koja je ideja, cilj momčadi u Dubrovniku?

– Imamo pravo i obvezu nastaviti dobre igre s prijašnjeg turnira u Šapcu iz kojeg smo se vratili neporaženi i s punom vrećom bodova. Uz dužno poštovanje prema suparnicima, valja nam nastaviti u tom smjeru i u Dubrovniku. To se posebno odnosi na utakmice s Primorcem i Jadranom iz Herceg Novog, dok će to s Jugom jasno biti puno teže. Ipak, gledat ćemo biti opasan suparnik, tako jasno. 

– Osim Novog Beograda u početku sezone Premier lige, kada smo se bili ispraznili fizički i psihički od utakmice dan ranije protiv Šapca, odlične igre tada i pobjede, mi praktički nemamo nekog ‘krivog koraka’. U situaciji u kojoj smo igrali protiv puno boljih, jačih suparnika, mislim da smo pružili solidan otpor. lani smo bili čini mi se na 9. mjestu, sada smo peti i mislim da je to ozbiljan iskorak u Premier ligi – napominje naš trener Zoran Bajić.

Termini utakmica Mladosti u Dubrovniku

– četvrtak, 23. veljače: (18.45) Mladost – Primorac (Arena Sport 1)

– petak, 24. veljače: (17.00) Mladost – Jadran Herceg Novi (Arena Sport 1)

– subota, 25. veljače: (11.15) Mladost – Jug AO (Arena Sport 1)