Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci love Final Four Kupa

event 20.10.2022.

Nema predaha u Jarunskoj 5 u Zagrebu. Na adresi našeg kluba, pa tako onda predaha nema niti u našem bazenu. Utakmice i turniri nižu se ove sezone ritmom kakav još nije zabilježen. Tako nema vremena za predah od sinoćnje pobjede nad KPK u Prvenstvu Hrvatske, jer već slijedi novo natjecanje – Hrvatski kup. Preciznije, kvalifikacije […]

Nema predaha u Jarunskoj 5 u Zagrebu. Na adresi našeg kluba, pa tako onda predaha nema niti u našem bazenu. Utakmice i turniri nižu se ove sezone ritmom kakav još nije zabilježen. Tako nema vremena za predah od sinoćnje pobjede nad KPK u Prvenstvu Hrvatske, jer već slijedi novo natjecanje – Hrvatski kup.
Preciznije, kvalifikacije za ovo natjecanje. Jedna od ukupno dvije skupine, igra se od ovog petka do nedjelje (21. – 23. X.) u Zagrebu i u našem plivalištu. Osim Mladosti, na turniru će nastupati još Medveščak, splitski Mornar BS i Zadar 1952.

Derbi 1. kola, ali po svemu sudeći i najznačajnija utakmica cijelog turnira, ona koja bi trebala odlučiti o prvom mjestu je odmah na startu. Večerašnji ogled s mornarevcima. Naime, u odnosu na prošlu kao i prethodne sezone, sada samo pobjednik kvalifikacijske skupine stječe pravo nastupa na Final Fouru. Razlog tomu je što su već poznata dva polufinalista, a to su Jadran i Jug koji su temeljem činjenice da su prošlosezonski finalisti Kupa, automatski na završnom turniru ovosezonskog izdanja.

– Mornar je sigurno najozbiljniji konkurent, a sad koliko on može biti koban za nas… Mi ih sigurno ne shvaćamo neozbiljno. Zna se i koji su im jači aduti, a uostalom Mornar je dobio ove sezone jedan Solaris koji igra ozbiljno, sjajno je vođen. Igraju zonu M koja svakoga može dovesti u problem. Zato ih treba vrlo ozbiljno shvatiti, ali ipak mislim da bi sve drugo osim pobjede Mladosti i našeg plasmana na završni turnir bilo iznenađenje – napominje naš trener Zoran Bajić.
– Uz to, ipak imamo i obvezu više jer smo svjesni da je Zagreb domaćin završnog turnira, te ćemo sve napraviti da budemo sastavni dio te priče.

Raspored i satnica turnira
Petak, 21. listopada – 1. kolo
(19.00) Mladost – Mornar BS
(20.30) Zadar 1952 – Medveščak

Subota, 22. listopada – 2. kolo
(17.00) Mladost – Zadar 1952
(18.30) Mornar BS – Medveščak

Nedjelja, 23. listopada – 3. kolo
(11.00) Zadar 1952 – Mornar BS
(12.30) Medveščak – Mladost