Posjeti HAVK Mladost web-shop
Dvostruki program u subotu

Žapci na Korčuli, ali i protiv Medveščaka

event 09.02.2024.

Na prvi pogled ili čitanje, čini se nemogućim. Kršenje zakona fizike koji govori da jedno tijelo u istom trenutku može biti samo na jednom mjestu. To i jest točno, ali jedno mladostaško tijelo ima i više ‘ogranaka’. To onda omogućava opciju po kojima će dva različita uzrasta Žabaca biti skoro pa istodobno na dva kraja Hrvatske

Krećemo sa seniorima. Momčad trenera Damira Vinceka u subotu, 10. veljače u 4. kolu državnog prvenstva gostuje na jugu Hrvatske, kod jedinog otočkog prvoligaša. U Korčuli Žapce dočekuje KPK. Domaćin je u prethodnom kolu pružio i više nego dobar otpor vodećem Primorju EB, iako je na kraju izgubio (8:11). To je jedno upozorenje.

Drugo upozorenje je iskustvo samih mladostaša koji su prije tjedan dana u Zadru imali iznenađujuće teško gostovanje koje su riješili u svoju korist tek sjajnom zadnjom četvrtinom koju su dobili 7:1, pa je konačan rezultat možda na prvi pogled i malo zavaravajući, doima se laganih 14:9.

Ipak, Mladost odlazi u Korčulu u statusu popriličnog favorita, te se s iskustvima svoje zadarske utakmice, ali i Riječana koji su se također pomučili na bazenu Gojko Arneri, nadamo nastavku trijumfalnog niza.

Istog dana, ali u našem uporištu uz Savu, u natjecanju Prvenstva Hrvatske za mlađe juniore, Mladost dočekuje gradskog suparnika Medveščak. To je već vrlo zahtjevno domaćinstvo jer u goste nam dolazi trenutačno vodeći sastav i jedini s omjerom pobjeda i poraz 8-0 odnosno jedini sastav koji nije osjetio gorčinu poraza.