Vaterpolo u hotelu Zonar

Žapci na najvišem bazenu u Zagrebu

event 18.09.2023.

Jedan od najtrofejnijih vaterpolskih klubova Europe, HAVK Mladost u pomlađenom sastavu spremno je ušla u novu sezonu 2023./24.

Još uoči početka nadmetanja i gostovanja u Splitu prošlog vikenda u Premier ligi, Žapci su svoj bazen uz Savu zamijenili onime na najvišem zagrebačkom bazenu! U obnovljenom hotelu Zonar, preko puta Doma sportova, na 21. katu s pogledom na cijeli grad. Čak 13 vaterpolista, od 18 koliko će ih igrati ove sezone, nikad nije zaigralo vaterpolo na višoj lokaciji. Fotograf Filip Popović nije imao nimalo lagan zadatak, no ova će kampanja zasigurno ostati svima u dugom i lijepom sjećanju.

– Bio je zaista poseban užitak zaigrati vaterpolo na najvišem zagrebačkom bazenu. U prvi trenutak nas je bilo pomalo i strah s obzirom na visinu. Trebalo je posebno paziti na loptu, no uspjeli smo zaigrati na najvišoj lokaciji ikad – otkrio je vratar Jerko Jurlina.

Ljetošnje pojačanje Jerko Penava je nadodao.

Ovo će nam snimanje dugo ostati u sjećanju, a mislim da nema bolje najave sezone od ove sportske razglednice s pogledom na cijeli Zagreb.

U cik zore, kada je snimanje obavljeno, zasigurno im nije bilo lako pozirati na 72 metra visine. Posebno zahtjevno bilo je dodavanje s loptom u kojem su moral biti itekako precizni, kako lopta ne bi slučajno pala izvan bazena koji je do samog ruba hotelskog krova. To bi naime tada značilo da lopta pada na cestu s 21 kata ili već spomenuta 72 metra!

Mlada momčad Mladosti i ove će se godine biti u vrhu hrvatskog i regionalnog vaterpola.

– Svakom igraču je najbolji plasman najveća želja. Malo je drukčiji ritam nego prošlih sezona. Atmosfera u momčadi je iznimno dobra, odlično se slažemo, radimo jako kvalitetno. To nije način igre kako smo igrali prošlih sezona. Puno smo mlađi, izmijenili smo se i ima pomaka na svim pozicijama. Uz Prvenstvo Hrvatske i Premier ligu, kasnije dakako i Hrvatski kup, baš je narednog vikenda pred nama i kvalifikacijski turnir Eurokupa u Barceloni – izjavio je kapetan Dario Rakovac.