Drugo kolo Regionalne lige

Žapci na pragu senzacije

event 18.09.2023.

Igrači trenera Zorana Bajića, naša prva seniorska momčad u nedjelju je u Splitu gostovala kod prvaka Hrvatske, Jadrana. Ruku na srce, Jadran je nemjerljivo jači sastav od našeg. Bili su to i prošle dvije sezone još, a ove posebno

Fatović, Vrlić, Bukić, Harkov, Marinić Kragić, Butić, Marcelić, Dužević, Čagalj, Biljaka, pa stranci Đ. Radović, Gruwell… Sve reprezentativci do reprezentativaca. David protiv Golijata. I zamalo, kao u Bibliji, malo čudo. Iako početak nije na to nalikovao.

Domaćin je naime poveo, prvu četvrtinu riješio u svoju korist čak 5:1. Nakon druge četvrtine još je uvijek visokih za Jadran +4 (7:3). No, Žapci se ne predaju. Uspjeli su tijekom treće dionice smanjiti na 8:6, da bi sredinom zadnje četvrtine, četiri minute prije kraja bilo minimalnih 8:7 i 9:8 za Jadran.

Ukazala se sićušna prilika, lagano je zazvonilo na uzbunu na Jadranovom brodu. Zaigrali su malo čvršće u obrani, Marinić Kragić je dvije minute do kraja pogodio za 10:8 što će se pokazati na kraju zaključnim rezultatom.

Da je bilo malo više tečnosti i točnosti u napadu s igračem više koji nam je bio tek 1-6, moglo je biti i velikog iznenađenja kola. 

Na koncu, 10:8 za Jadran (5:1, 2:2, 1:3, 2:2). Strijelci za Mladost bili su – David Mijić 3, Luka Bajić 2, te po 1 gol Jerko Penava, Eugen Koprčina i Dario Rakovac. Vratar Jerko Jurlina ubilježio je 13 obrana.

Ovako su sva tri boda ostala u Splitu, ali Mladost se može uzdignutih glava vratiti u Zagreb. Uvjerljiva pobjeda protiv Mornara u petak i tjeranje moćnog Jadrana na maksimalno naprezanje, to su razlozi za zadovoljstvo u našem taboru.