Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci na teškom gostovanju u Gružu

event 30.10.2021.

Nakon europskog ispita protiv Palerma igračima Mladosti slijedi utakmica 4. kola Prvenstva Hrvatske protiv Juga AO koja se u 19:00 igra u Dubrovniku. Susret u Dubrovniku je nadmetanje dvaju finalista lanjskog državnog prvenstva. Za podsjetiti je da je Mladost u finalu preokrenula vodstvo Juga od 0:2 u 3:2 te postala prvak Hrvatske. Bilo je to […]

Nakon europskog ispita protiv Palerma igračima Mladosti slijedi utakmica 4. kola Prvenstva Hrvatske protiv Juga AO koja se u 19:00 igra u Dubrovniku.

Susret u Dubrovniku je nadmetanje dvaju finalista lanjskog državnog prvenstva. Za podsjetiti je da je Mladost u finalu preokrenula vodstvo Juga od 0:2 u 3:2 te postala prvak Hrvatske. Bilo je to prije nešto više od 5 mjeseci, a sada su to tempi passati. U bitno izmijenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, Žapci su otputovali na dvoboj s ljutim suparnikom.

Jug je favorit za pobjedu, tu dvojbe nema. Vodeći su na prvenstvenoj tablici, sjajnom igrom i visokom pobjedom protiv Hannovera otvorili su ovogodišnje natjecanje u LEN Ligi prvaka, a trener Kobešćak i njegovi igrači zasigurno se žele revanširati za lanjsku “otmicu” dvostruke krune koju su “izveli” naši Žapci.

S druge pak strane, Mladost je, više puta je to spomenuto, u kompletno redizajniranom sastavu. Trud i rad kojeg trener Bajić i stručni stožer, zajedno s igračima, ulažu u stvaranje igre nove Mladosti za sada nije vidljiv na rezultatima. Naglasak je na riječima za sadajer Mladost je u svakom susretu imala razdoblja dobre i vrlo dobre igre kako u napadu tako i u obrani. Falilo je konstantnosti za koju smo uvjereni da će doći u nastavku sezone.

Mladost protiv Juga kreće bez kapetana Marcelića ali s vratarom Jurlinom koji je u vrlo dobroj formi u zadnjih nekoliko susreta. Mladost je trenutno 4. na tablici Prvenstva Hrvatske s dvije pobjede i jednim porazom.