Žapci opet za 8 golova bolji od Opatije

event 08.04.2022.

Mlađi kadeti HAVK Mladost svladali su Opatiju rezultatom 17:9 (2:1, 6:4, 5:2, 4:2) u drugom kolu Prvenstva Hrvatske. Istom razlikom su naši dečki bili bolji protiv istog protivnika na istom plivalištu prije nešto više od mjesec dana na polufinalnom turniru. Prve dvije četvrtine igrači s Kvarnera pružali su otpor Žapcima da bi se tek koncem druge […]

Mlađi kadeti HAVK Mladost svladali su Opatiju rezultatom 17:9 (2:1, 6:4, 5:2, 4:2) u drugom kolu Prvenstva Hrvatske. Istom razlikom su naši dečki bili bolji protiv istog protivnika na istom plivalištu prije nešto više od mjesec dana na polufinalnom turniru.

Prve dvije četvrtine igrači s Kvarnera pružali su otpor Žapcima da bi se tek koncem druge četvrtine mladostaši “odlijepili” na +3. Nakon toga igrači koje vodi trenerica Marinković su ubrzali igru, a taj tempo Opatijci nisu mogli pratiti te je prednost rasla do konačnih 17:9 na kraju susreta.

Nakon dvije uvjerljive pobjede mladim Žapcima slijedi gradski suparnik Medvečak koji je na ovom turniru vrlo uvjerljiv. S Medvjedima se naši dečki dobro poznaju budući su tijekom sezone odigrali niz trening susreta. Kome je to “poznanstvo” donijelo više koristi saznat ćemo nakon utakmice koja je na rasporedu u 18:40. Pobjednik iz tog dvoboja biti će izravan putnik u polufinale, dok će poraženi sutra prijepodne igrati četvrtfinale protiv trećeplasirane momčadi u skupini B.

Strijelci: Sappe (5), Maglica (4), Mihaljević (2), Strahonja (2), Janković (1), Novosad (1), Štefelić (1) i Modrić (1).