Žapci osvojili broncu na Malom medi

event 09.09.2018.

Mlađi juniori Mladosti osvojili su treće mjesto na međunarodnom turniru Mali Medo. U borbi za medalju pobijedili su mađarski Vasas sa 7:5. U jutarnjem dijelu posljednjeg dana turnira na rasporedu su bili polufinalni dvoboji. Mladostaši su se sastali sa riječkim Primorjem i nažalost izgubili rezultatom 10:4. Prva četvrtina nije dala naslutiti da će Žapci doživjeti […]

Mlađi juniori Mladosti osvojili su treće mjesto na međunarodnom turniru Mali Medo. U borbi za medalju pobijedili su mađarski Vasas sa 7:5.

U jutarnjem dijelu posljednjeg dana turnira na rasporedu su bili polufinalni dvoboji. Mladostaši su se sastali sa riječkim Primorjem i nažalost izgubili rezultatom 10:4. Prva četvrtina nije dala naslutiti da će Žapci doživjeti uvjerljiv poraz. Čvrste obrane i vrlo dobri golmani sa obje strane za 1:1 nakon prve dionice. U drugoj četvrtini Primorjaši koriste dva igrača više za 3:1. S druge strane Mladostaši ne uspijevaju naći rješenje protiv zone.
Konačni krah mladići pod vodstvom trenera Gulina doživjeli su u trećoj četvrtini koju su izgubili sa 4:1. Nastavili su se problemi u napadu što je stvorilo dodatnu nervozu kako kod igrača tako i na klupi Mladostaša. Kod 5:2 imali su priliku iz peterca se vratiti u utakmicu, ali na tu priliku nisu iskoristili. Primorje rutinski privodi utakmicu kraju, oni u finale, a Žapci protiv Vasasa po broncu.
Žapci su izvrsno otvorili utakmicu za brončanu medalju. Sredinom druge četvrtine vode 3:0, a do početka treće prednost se popela na 5 razlike (6:1). Mađari se nisu predali te malo po malo se vraćaju u utakmicu da bi se u posljednje tri minute ušlo sa minimalnom prednošću Mladostaša (6:5). Najbolji igrač susreta Lomtatidze postiže svoj 3. gol za konačnih 7:5. Dvostruki strijelac u utakmici za medalju bio je Bušić, a po jedan gol su postigli Narančić i Glavinić.
Bio je to jedan lijep vikend na Šalati. Svakako pohvalu zaslužuju i roditelji naših Žabaca koji su utakmice pratili u velikom broju i napravili lijepu atmosferu.