Žapci pobjedom nad Marseillom do važna 3 boda u Ligi prvaka

event 09.12.2019.

Vaterpolisti Mladosti izborili su važna tri boda u Ligi prvaka. Žapci su na domaćem bazenu slavili nad Marseillom rezultatom 12:11 (4:0, 3:5, 3:1, 2:5). Najučinkovitiji strijelci Mladosti bili su Cosmin Radu, Luka Bukić i Konstantin Harkov s po tri pogotka, a kod gostiju iz Francuske Ugo Crousillat s tri pogotka. ‘‘Mislim da smo do početka […]


Vaterpolisti Mladosti izborili su važna tri boda u Ligi prvaka. Žapci su na domaćem bazenu slavili nad Marseillom rezultatom 12:11 (4:0, 3:5, 3:1, 2:5). Najučinkovitiji strijelci Mladosti bili su Cosmin Radu, Luka Bukić i Konstantin Harkov s po tri pogotka, a kod gostiju iz Francuske Ugo Crousillat s tri pogotka.

‘Mislim da smo do početka zadnje četvrtine igrali vrlo dobro, a onda smo im sami brzopletošću dali ”poguranac”. Ipak, oni su zahtjevan i težak protivnik te mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Ovim bodovima priključujemo se gornjem dijelu tablice i time smo ostvarili cilj za ovaj dio sezone. Ova pobjeda nam je dobar zalog za početak iduće i borbu za nove trofeje!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Žapci su se ovom pobjedom popeli na 13 bodova skupine B te sada zauzimaju treće mjesto koje ih trenutno vodi u Final Eight natjecanje. Time je Mladost na najbolji način zaključila sjajan prvi dio sezone u kojem je već osvojila jedan trofej – Kup Hrvatske.

Ovo je bila možda i najvažnije utakmica u Ligi prvaka ove sezone, uspjeli smo napraviti ono što smo htjeli. Završili smo prvi dio sezone stvarno uspješno i možemo biti ponosni na sebe. Trebamo iskoristiti pauzu za odmor i prirpemiti se za nastavak sezone!” – izjavio je nakon utakmice kapetan Mladosti Ivan Marcelić.

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić (5 obrana), Cosmin Radu (3), Lovre Miloš, Matias Biljaka, Miloš Ćuk (1), Luka Bajić, Luka Bukić (3), Franko Lazić (1), Alex Bowen, Aljoša Kunac, Konstantin Harkov (3) Jerko Jurlina i Josip Vrlić (1).

Iduća utakmica Mladosti na rasporedu je tek 1. veljače kada u Regionalnoj ligi igraju s Primorcem.