Žapci pobjedom preskočili Mornare na ljestvici

event 07.11.2021.

Igrači Mladosti u zadnjoj su četvrtini slomili otpor gostiju iz Splita i tako upisali nova tri boda kojima su preskočili svog večerašnjeg suparnika na ljestvici. Mladost je trenutno na četvrtom mjestu s tri boda manje od Solarisa s kojim se sastaje u idućem kolu u Šibeniku. Rezultat dvoboja Mladost Mornar BS bio je 10:7 (3:1, […]

Igrači Mladosti u zadnjoj su četvrtini slomili otpor gostiju iz Splita i tako upisali nova tri boda kojima su preskočili svog večerašnjeg suparnika na ljestvici. Mladost je trenutno na četvrtom mjestu s tri boda manje od Solarisa s kojim se sastaje u idućem kolu u Šibeniku. Rezultat dvoboja Mladost Mornar BS bio je 10:7 (3:1, 2:1, 1:4, 4:1).

Dobro otvaranje utakmice i sigurno vodstvo od 5:1 sredinom druge dionice, kao da su pomalo uspavali igrače Mladosti. Mic po mic i borbeni Splićani uspjeli su doći do proravnanja rezultata. Bilo je 6:6 na minutu i pol prije kraja treće četvrtine.

Imali su gosti s igračem više priliku za prelazak u vodstvo, ali im se na tom putu ispriječio i večeras sjajni vratar Jurlina (Marcelića još muči ozljeda šake), koji je baš u tim trenucima nanizao nekoliko obrana.

Jerkove obrane kao da su malo “razdrmale” njegove suigrače i Mladost u zadnjih šest minuta radi seriju od 4:0, što je bilo dovoljno za pobjedu. Naizgled uvjerljivih 10:7, ali teško izborenih na račun vratara Jurline i raspoloženog kapetana Lazića koji je 5 puta pogodio mrežu protivničkog vratar.

Kapetanu Laziću dali smo riječ nakon susreta:

“Očekivali smo teku utakmicu jer su igrači mornara uvijek napaljeni na nas. Utakmicu smo dobro otvorili, nismo ih podcijenili, dapače poveli smo 5:1 i onda je krenula neka nervoza. Dopustili smo im da se vrate u utakmicu. Stali smo igrat. No ipak smo uspjeli pred kraj utakmice zbiti svoje redove, pobijediti i sad se okrećemo nastupu u Euro kupu, u srijedu u Palermu.”

U sličnom tonu je rezonirao i trener Bajić:

“Otvorili smo dobro utkamicu. To je nedvojbeno. Kasnije smo svojim opuštanjem dozvolili protivniku da se digne. Oni su digli agresivnost i vidjevši da mogu igrati bolje stigli nas na 6:6. U tom su trenutku igrali vrlo dobro. No na kraju je presudila naša kvaliteta, točnije naša individulana rješenja u fazi šuta. 

Ali sve u svemu to treba, čak što više mora, biti puno bolje.”

Strijelci za Mladost: Lazić (5), te Dašić, Bajić, Rakovac, Vrbnjak i Biljaka po 1 zgoditak.

Vratar Jurlina sakupio je 14 obrana.