Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci poklekli u završnici

event 12.12.2021.

Dugo je Mladost držala rezultatsku ravnotežu u Splitu na dvoboju dvaju sudionika završnice ovogodišnjeg Kupa Hrvatske. Na kraju je Jadran bio bolji 10:7 (2:1, 4:1, 2:3, 2:2), što je Žapcima donijelo za protivnika dubrovački Jug AO u polufinalu koje je na rasporedu iduće subote u Zagrebu. Unatoč izostanku dvojice bitnih igrača Dobuda i Harkova, Jadran […]

Dugo je Mladost držala rezultatsku ravnotežu u Splitu na dvoboju dvaju sudionika završnice ovogodišnjeg Kupa Hrvatske. Na kraju je Jadran bio bolji 10:7 (2:1, 4:1, 2:3, 2:2), što je Žapcima donijelo za protivnika dubrovački Jug AO u polufinalu koje je na rasporedu iduće subote u Zagrebu.

Unatoč izostanku dvojice bitnih igrača Dobuda i Harkova, Jadran je bio favorit na svom bazenu na Poljudu. U prve tri četvrtine je i izgledalo da će domaćin taj status i opravdati, doduše uz malo muke. Vodili su Splićani sa 2, 3, pa i 4 gola razlike, da bi Mladost uspjela smanjiti razliku na samo -1, nešto više od tri minute do kraja susreta.

Nakon neiskorištenog peterca Jadrana, Mladost je imala napad za poravnanje, koji nažalost Žapci nisu iskoristili i time pojačali pritisak na domaćina. U samoj završnici susreta Jadran je dva puta pogodio mrežu Marcelića i time osigurao prvo mjesto u grupi.

Mladost sa drugog mjesta iduće subote dočekuje Jug AO. Utakmica u Splitu je pokazala da Žapci mogu biti vrlo nezgodan protivnik ekipama jačima od sebe i to je zalog prijateljima vaterpola da će se u Zagrebu gledati dobar vaterpolo u nadolazećem vikendu.

Strijelci: Rakovac (3), Dašić (2), Biljaka (1) i Bajić (1).