Trinaesto kolo Prvenstva Hrvatske

Žapci pred kamerama SPTV protiv Jadrana

event 10.02.2023.

Ovog se petka, 10. veljače, na našem bazenu igra posljednja domaća utakmica ligaškog dijela državnog prvenstva. Naime, do kraja su preostala još samo dva kola, nakon kojih slijedi doigravanje. Posljednje kolo ćemo odigrati u Rijeci protiv Primorja EB (4. ožujka), ali za pretposljednje nam kolo, večeras u goste dolazi – Jadran

Protiv splitske smo momčadi ove sezone dosad odigrali dvije utakmice. Prva je bila na turniru Premier lige, u studenom prošle godine, baš na našem bazenu. Jadran je bio bolji 12:8, čvrsto kontrolirajući utakmicu cijelim njezinim tijekom.
Drugi put smo se ogledali u Prvenstvu Hrvatske, početkom siječnja ove godine u Splitu. Početak nije bio obećavajući, 5:1 za Jadran, ali kako je vrijeme odmicalo tako je Mladost rasla, prednost jadranaša se smanjivala, da bi šest minuta prije kraja u potpunosti nestala poravnanjem na 7:7. Do kraja je tadašnji domaćin ipak iskazao kvalitetu više i na koncu slavio 10:7.

Nećemo se uzdati u otrcanu frazu o ‘trećoj sreći’, a još manje uzdati da bi baš goste moglo snaći pučko vjerovanje o znamenci 13 kao nesretnom broju (ovo je naime utakmica 13. kola). No, jednako tako nitko se u našem taboru neće ni predati, zamahati bijelom zastavom prije nego se zapjeni voda u bazenu.

  • Mi smo kompletni, a ono jedino što je donekle dvojbeno jest odluka koliko ćemo koristiti našeg kapetana Marka Jelaču. Potpuno isto što je vrijedilo i za prijašnji ogled protiv Solarisa u Šibeniku – uoči ogleda Mladost – Jadran će naš trener Zoran Bajić.

Najljepše je bez sumnje pogledati utakmicu ‘uživo’, ispuniti tribine i s njih bodriti naše Žapce, ali sve one koji iz bilo kojeg razloga ne mogu večeras doći na bazen uz Savu, susret Mladost – Jadran mogu pogledati i u prijenosu na Sportskoj televiziji (SPTV). Utakmica počinje u 20.30 sati.