Žapci rutinski preplivali Svetice

event 21.04.2018.

U prvoj utakmici četvrtfinala Prvenstva Hrvatske Mladost je uvjerljivo pobijedila gradskog rivala Medveščaka sa 20:3. Uzvrat na Savi biti će samo formalnost. Razlika u kvaliteti između finalista Regionalne lige i momčadi iz sredine A2 lige je ipak prevelika i to je pokazala prva utakmica doigravanja. Igrači trenera Bajića u više navrata su odigrali kontranapad te […]

U prvoj utakmici četvrtfinala Prvenstva Hrvatske Mladost je uvjerljivo pobijedila gradskog rivala Medveščaka sa 20:3. Uzvrat na Savi biti će samo formalnost.

Razlika u kvaliteti između finalista Regionalne lige i momčadi iz sredine A2 lige je ipak prevelika i to je pokazala prva utakmica doigravanja. Igrači trenera Bajića u više navrata su odigrali kontranapad te su postigli puno laganih golova. Kako je susret vrlo rano bio rezultatski odlučen, Bajić je dao priliku svim igračim, a i vratarskom dvojacu Marcelić-Slade dao je jednaku minutažu (svakom po poluvrijeme). U golijadi najefikasnijji je bio Bašić sa 5 golova, po 3 su postigli Bukić, Marković i Miloš, dvostruki strijelci bili su Lazić i Paškvalin te su po jedan pogodak postigli Radu i Zović.
Već u srijedu je na rasporedu uzvratni susret na Savi u kojem Žapci i službeno moraju potvrditi ulazak u polufinale.
U ostalim utakmicama iznenađenje je pripremilo Primorje koje je odigralo 10:10 protiv splitskog Jadrana. U dvoboju dva splitska kluba (POŠK-Mornar) neočekivano uvjerljivo slavili su Mornarevci sa 13:6. Jug pobijedio Solaris 17:6 te će ta dva kluba već u nedjelju igrati uzvrat. Oba susreta se igraju u Šibeniku.