Žapci s vrha u polufinale

event 06.05.2016.

Mlađi juniori Mladosti zauzeli su 1. mjesto u skupini B Regionalnog F8 turnira. U posljednjem kolu pobijedili su Jadran HN te će u polufinalu igrati protiv Juga. Drugog dana turnira igrala su se 2 kola. U prijepodnevnim satima Mladostaši su igrali protiv Radničkog utakmicu koja se kasnije pokazala odlučujućom za prvo mjesto u skupini. Igrači […]

Mlađi juniori Mladosti zauzeli su 1. mjesto u skupini B Regionalnog F8 turnira. U posljednjem kolu pobijedili su Jadran HN te će u polufinalu igrati protiv Juga.

Drugog dana turnira igrala su se 2 kola. U prijepodnevnim satima Mladostaši su igrali protiv Radničkog utakmicu koja se kasnije pokazala odlučujućom za prvo mjesto u skupini. Igrači trenera Vinceka slavili su rezultatom 8:7. Dvije minute prije kraja poveli su 8:5 te pobjeda niti u jednom trenutku nije bila pod znakom pitanja. Posljednji gol primili su samo 6 sekundi prije kraja te gosti (iako su u ovoj utakmici igrali sa bijelim kapicama) iz Kragujevca nisu imali priliku za izjednačenje. Po 2 gola za našu momčad postigli su Herceg, Bajić i Mardešić.

U večernjem programu kontra Žabaca stajala je ekipa Jadrana iz Herceg novog. Plasman u polufinale naši mladići izborili bi i u slučaju poraza do 2 razlike, ali Vinci i njegovi mladići željeli su pobjedu i prvo mjesto u skupini. U prve dvije četvrtine Mladostaši su stalno morali stizati pogodak prednosti Crnogoraca i tako je bilo sve do samog početka 3. četvrtine kad su gubili 5:4. Bilo je to posljednje vodstvo Jadranaša jer su naši igrači napravili seriju od 5:0 i utakmicu mirno priveli kraju. Najviše golova na utakmici postigao je Herceg (4), a za Žapce golove su još postigli Smolčić (na slici) 3, Bukarica 2 te Bajić 1.

Iz naše grupe u polufinale će Radnički koji je u posljednjem susretu dana pobijedio Banjicu 11:8. U skupini A prvo mjesto pripalo je Partizanu, a drugo dubrovačkom Jugu. Polufinalni parovi su tako Partizan-Radnički te Mladost-Jug. Jedno je sigurno, a to je da ćemo u finalu gledati hrvatsko-srpski dvoboj te se mi nadamo da će tamo biti naši Žapci.