Žapci se iz Splita vraćaju punih ruku

event 20.01.2018.

Na gostovanju u Splitu Mladostaši su pobijedili POŠK rezultatom 10:7 u 9.kolu Regionalne lige i djelomično im uzvratili za poraz u Kupu Hrvatske. Žapci su utkmicu otvorili izvrsnom igrom u obrani na čelu sa Marcelićem koji je vrlo brzo skupio nekoliko obrana. Splićane su golovima načeli Bukić i Zović za početno vodstvo. Čvrsta igra u […]

Na gostovanju u Splitu Mladostaši su pobijedili POŠK rezultatom 10:7 u 9.kolu Regionalne lige i djelomično im uzvratili za poraz u Kupu Hrvatske.

Žapci su utkmicu otvorili izvrsnom igrom u obrani na čelu sa Marcelićem koji je vrlo brzo skupio nekoliko obrana. Splićane su golovima načeli Bukić i Zović za početno vodstvo. Čvrsta igra u obrani rezultirala je velikom brojem isključenja, ali motiviranom i pametnom igrom Žapci prvi puta dolaze do 5 ralike pri 7:2. Svoju ulogu odradili su centri Radu i Paškvalin koji su izborili dva peterca koje su Bukić i Zović uspješno realizirali.
Marcalić je nastavio sa dobrim obrana i zaslužio je titulu igrača utakmice. Uz njega svakako treba pohvaliti Zovića koji se vratio u momčad i pokazao da je važna karika. Istaknuli su se Radu i Bukić sa 2 gola, dok su po gol postigli Biljaka, Lazić i Miloš.
Ovom pobjedom Mladostaši su se vratili na drugo mjesto i napravili su novi korak ka final 4 turniru. U sljedećem kolu za tjedan dana gostuju kod posljednje momčadi u ligi, Budve.