Posjeti HAVK Mladost web-shop
Prva utakmica dvoboja za treće mjesto

Žapci slavili na Kantridi

event 12.05.2024.

Nismo ih slučajno ispratili na put do Rijeke kao na „brončano putovanje”. Naši su seniori sada doista na pola puta da na koncu ovog Prvenstva Hrvatske objese brončanu kolajnu oko vrata

Dečki trenera Damira Vinceka slavili su u prvoj utakmici za treće mjesto na državnom prvenstvu, zasluženo 16:14 (5:4, 4:4, 3:1, 4:5) i time poveli 1-0 u doigravanju za treće mjesto, a koje se igra do druge pobjede.

Naši su momci doista bili bolji suparnik, pa slobodno ćemo reći cijelu utakmicu, a posebno u drugoj polovici susreta. Podatak da je domaćin vodio samo dvaput i oba puta tek s po golom razlike, a i vremenski kratko (3:2 u prvoj i 7:6 u drugoj četvrtini), dodatno govori u prilog ovoj tezi. Odlična obrana, veći dio susreta i dobar igrač više s nekoliko lucidnih poteza, sjajnih golova. Posebno bilježimo gol kapetana Darija Rakovca za vodstvo 8:7, kada je iz poluokreta, vrlo hitro, iz daljine s lijeve strane pogodio riječku mrežu, ali i lijepe pogotke iz vanjske linije Eugena Koprčine, Luke Bajića, Davida Mijića…

Nakon treće četvrtine Mladost je imala tri gola ‘viška’ (12:9), ali to nije ništa prema onom što je tek slijedilo. Početkom zadnje dionice Eugen Koprčina je pogodio za 13:9, a šest minuta prije kraja i Jerko Penava za 14:10. Domaćin je tada značajnije podignuo ritam igre, a posebno se istaknuo Nizozemac Kas Te Riele s čak 4 gola samo u tih zadnjih šest minuta.
Ipak na koncu, uspjeli smo spriječiti izjednačenje i kod 14:13 za nas, kao i kod 15:14 kada su Riječani imali zadnji napad na utakmici. Vratar Sunara je obranio i ne samo to, već je i pogodio preko cijelog terena prazan gol primorjaša (vratar Čubranić je krenuo u napad).

Strijelci za Mladost bili – David Mijić 4, po 2 gola su dali Luka Bajić, Branimir Herceg, Dario Rakovac i Maroje Gluhaić, a po 1 Goran Solje, Jerko Penava i… vratar Eugen Sunara! Koji je inače ubilježio 9 obrana.

Druga utakmica između Mladosti i Primorja EB je na rasporedu u nedjelju, 26. svibnja u Zagrebu, s početkom u 18.00 sati uz prijenos na SPTV.