Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci slavili protiv Primorja

event 19.11.2016.

Nakon više od četiri godine Mladostaši su u Regionalnoj ligi pobijedili Primorje. U neizvjesnoj utakmici Žapci su slavili rezultatom 10:9. Sam početak utakmice dao je naslutiti da je došlo vrijeme za prekid crnog niza protiv riječkog sastava. Ipak igrači trenera Štritofa su odigrali jako lošu drugu četvrtinu u kojoj je riječki vratar Jelovina obranio čak […]

Nakon više od četiri godine Mladostaši su u Regionalnoj ligi pobijedili Primorje. U neizvjesnoj utakmici Žapci su slavili rezultatom 10:9.

Sam početak utakmice dao je naslutiti da je došlo vrijeme za prekid crnog niza protiv riječkog sastava. Ipak igrači trenera Štritofa su odigrali jako lošu drugu četvrtinu u kojoj je riječki vratar Jelovina obranio čak i peterac Zoviću tako da su momčadi zamijenile strane pri rezultatu 7:5 za goste. U drugo poluvrijeme Mladosaši ulaze željni pobjede te podigli razinu borbenosti u svojoj igri. Proradila je obrana na čelu sa Marcelićem te su u 3. četvrtini ostali bez primljenog gola, a postigli su ih čak 3. Posljednja četvrtina donijela nam je neizvjesnu završnicu u kojoj se ključnim pokazao pogodak Andrije Bašića iz daljine pri isteku napada.
Bitna je ovo pobjeda za sastav Mladosti koja je izborena jednim velikim zajedništvom i borbenošću u drugom dijelu. Treba pohvaliti dobru utakmicu Paškvalina koji je postigao 1 pogodak, ali je izborio čak 6 isključenja i 2 peterca. Dvostruki strijelci bili su Bukić, Milaković i Zović.
Nakon utakmice pomoćni trener Mladosti Damir Vincek je izjavio:
Jako teška utakmica u kojoj smo na kraju pokazali jedno zajedništvo i karakter. Velika borbenost u drugom dijelu nas je podigla i to je nešto što nam je bilo potrebno u ovoj utakmici, a i puno nam znači za nastavak Lige. Igrači su shvatili da agresivnošću i razgovorom između sebe možemo početi pobjeđivati teške utakmice.”