Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci slavili u Šibeniku

event 13.11.2021.

Mladost je u Šibeniku izborila vrijednu pobjedu u “najvažnijoj utakmici polusezone”, kako je u najavi istaknuo trener Bajić. Žapci su svladali domaći Solaris s 11:9 (2:1, 4:4, 2:1, 3:3). Susret dvaju ravnopravnih protivnika počeo je onako kako se i očekivalo, tvrdo i s malo zgoditaka u otvaranju. Poveli su domaćini, ali je Mladost nanizala 3 […]

Mladost je u Šibeniku izborila vrijednu pobjedu u “najvažnijoj utakmici polusezone”, kako je u najavi istaknuo trener Bajić. Žapci su svladali domaći Solaris s 11:9 (2:1, 4:4, 2:1, 3:3).

Susret dvaju ravnopravnih protivnika počeo je onako kako se i očekivalo, tvrdo i s malo zgoditaka u otvaranju. Poveli su domaćini, ali je Mladost nanizala 3 gola i ostvarila osjetniju prednost prvi puta na utakmici. Slijedilo je nešto bolje razdoblje Šibenčana, u kojem su sada oni pogodili mrežu Jurline tri puta uzastopce. Do promjene strana, tj. poluvremena, pogađaju Pliskevič i Samardžić pa Mladost ponovo vodi. Poravnao je Solaris na 6:6, da bi Žapci uzvratili s nova tri uzastopna pogotka, koja su utrli put ka pobjedi kojom su se naši dečki bodovno poravnali sa Solarisom.

Domaćin je uspio pred sam kraj susreta zaprijeti, smanjivši rezultat na gol zaostatka. No Lazićev iskorišteni peterac presudio je pobjednika i donio zasluženo slavlje našim dečkima.

Po završetku susreta riječ smo dali najefikasnijem igraču večeras, Marinu Dašiću (3 gola):

“Mislim da je Solaris jedan respektabilan protivnik. Svaka čast mojim suigračima na borbenosti. Mislim da smo zaslužili pobjedu. Imali smo malu krizu u prethodnih nekoliko utakmica, međutim u ovom smo susretu igrali svom snagom od prve do zadnje minute.”

Kapetan Lazić (2 gola) je susret vidio ovako:

“Znali smo da će biti teško te da nam je ovo takoreći jedina utakmica u ovoj polu sezoni koju smo baš trebali dobit, jer se radi o dvije ekipe koje su u egalu. U utakmici smo napravili sve što smo htjeli i planirali. Borili smo se i to nam se vratilo s pobjedom. Uspjeli smo se skupiti nakon onog poraza u Palermu.”

Kako komentiraš sami tijek utakmice?

“Otvorili smo susret dobro. Vidjela se i kod njih i kod nas mala nervoza, bolje reći napaljenost na obje strane. Kontrolirali smo rezultat veći dio utakmice, a kad nam se Solaris približio, mi smo se opet sabrali i odvojili do kraja.”

Slijedi trotjedna stanka u Prvenstvu Hrvatske koje se nastavlja 4. prosinca susretom protiv KPK na Savi.

Žapci imaju desetak dana da se spreme za prvi turnir Premier lige koji se od 24. do 28. studenog igra u Beogradu. Biti će to težak turnir u kojem će Žapci u 5 dana odigrati 6 utakmica s vrlo zahtjevnim protivnicima.

Strijelci: Dašić (3), Lazić i Rakovac (2), Samardžić, Biljaka, Pliskevič i Vrbnjak (1).

solaris_2