Posjeti HAVK Mladost web-shop
Žapci potopili Solaris u Šibeniku

Žapci su uspjeli – u polufinalu smo!

event 20.03.2024.

Pobjeda od +5, za ocjenu – čistih 10! Mladost se plasirala u polufinale Prvenstva Hrvatske nakon kolosalne izvedbe, sjajne i velike pobjede u Šibeniku nad Solarisom 14:9 (4:3, 1:1, 4:2, 5:3)

Ovime su mladostaši nadoknadili onaj gorki poraz iz prve utakmice u našem bazenu prije tjedan dana (9:13), te su ušli u krug 4 najbolja sastava u Hrvatskoj!

Sunara obranio peterce
Utakmica je bila, malo je reći odlična. Sjajna za gledati, izrazito dinamična, s nevjerojatno puno plivanja, uložene energije i najljepšim završetkom. Barem za nas mladostaše. S koliko su puno vjere i žara dečki ušli u igru, bilo je vidljivo od prve sekunde. Agresivni i visoki presing na polovici bazena, nešto što nije gotovo pa prestajalo do kraja do kraja utakmice. U našoj momčadi nije bilo slabe karike, kao ni pojedinca koji nije dao maksimum od sebe. Baš ono i onako kako je to najavljivao trener Vincek uoči puta u Šibenik. Vratar Sunara s 10 obrana, ali od toga čak dva obranjena peterca i to Marinu Vrdoljaku, te Antoniju Petkoviću, dakle najiskusnijim igračima u suparničkim redovima. Eugen Koprčina, Šibenčanin u našim redovima ‘torpedirao’ je Solarisov brod triput, baš kao i osječki ljevak, David Mijić. Nema igrača koji nije dao obola u ovoj velikoj pobjedi. Koliko je ona zaslužena dostatno govori i podatak da Solaris nije vodio niti jednog trenutka, odnosno da su uspjeli samo dvaput izjednačiti (1:1 i 4:4). Cijelo su vrijeme mladostaši bili u vodstvu.

Golovi Mijića, Koprčine, Gluhaića…
Već u prvoj četvrtini su prepolovili zaostatak povevši 3:1 i 4:2. Ipak, nakon polovice utakmice bilo je još ‘samo’ +1 (5:4). U trećoj je počelo odvajanje. Sunarina dva obranjena peterca, iako valja spomenuti da je i s druge strane vratar Šparada ‘skinuo’ jedan. U posljednjih minutu i pol treće četvrtine, dva gola Mijića kojima je Mladost od vodstva 7:6 došla na ‘prag raja’, do 9:6. Točno osam minuta do kraja.

Maroje Gluhaić je početkom zadnje četvrtine pogodio za 10:6 i tada je anuliran onaj zaostatak sa Save, ali pribrao se i domaćin te smanjio s dva gola Pelicarića na 10:8 za nas. Do kraja je preostalo pet minuta.
Mladost se nije predavala. Pogađa s jedne strane Penava (8:11), ali uzvraća Petković (9:11). Manje od 4 minute do kraja Gluhaić pogađa za povratak nade (9:12), a ona se potpuno vratila kada je Eugen Koprčina zabio dvije minute prije kraja za vodstvo Žabaca od 4 gola (9:13). Nisu na tomu mladostaši stali jer je malo manje od minutu i pol do kraja iz peterca pogodio David Mijić, što se pokazalo konačnim rezultatom. Iako je Solaris imao još i zadnji napad s igračem više, ali naša je obrana odoljela do kraja. Sjajna utakmica, velika pobjeda i uspjeh trenera Vinceka, stožera i svih igrača.
Bravo, Žapci!