Prvo "poluvrijeme" četvrtfinala PH

Žapci trijumfalno kroz Poljud

event 18.03.2023.

Mladost je pobjedom u Splitu, u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja Prvenstva Hrvatske, protiv domaćeg Mornara BS 14:9 (3:1, 4:3, 3:2, 4:3), praktički zakoračila u polufinale našeg nacionalnog prvenstva

Koliko god sport zna biti i ćudljiv i neizvjestan, teško nam je i pojmiti da je moguć drukčiji ishod.
U četvrtom ovosezonskom susretu s mornarevcima, naši su mladostaši odnijeli i četvrtu pobjedu, a drugu u Splitu. To ne može i nije baš slučajno. Riječ je o odnosu kvalitete.

Žapci su pobjedu trasirali u prve četiri minute utakmice kroz vodstvo 3:0 (Herceg, Dadvani i Jelača). Zanimljivo da je za prvi gol Mladosti trebalo samo 17 sekundi od osvojene lopte i prvog napada, a egzekutor je bio centar, reprezentativac Branimir Herceg. Naše Herc je navijestio sjajnu formu i još bolju izvedbu u ovoj utakmici. U momčadi odličnih, Herceg se pokazao prvim ili najboljim, a s 4 pogotka je zajedno s ljevakom Davidom Mijićem i prvi strijelac momčadi, pa i utakmice. Osobito je važno istaknuti da je Herceg u onim rijetkim trenucima kada bi domaćin malo priprijetio, ‘izbacivao’ domaće igrače, zarađivao igrača više i tresao mrežu vrlo dobrog vratara Kordića.

Mornar BS je u dva navrata nakratko dolazio na gol zaostatka (2:3 u prvoj i 6:7 u trećoj četvrtini), ali to je bio maksimalni doseg kojeg su mornarevci mogli učiniti. Mladostaši nisu dopuštali izjednačenje, a malo nakon tog domaćinovog dolaska na gol zaostatka, naši bi igrači podignuli tempo, ojačali obranu i za čas bi rezultat bio deprimirajući za Mornar BS. Od 2:3 do 2:6 ili još izraženije od 6:7 do 6:12. Uz sve, domaćin je sredinom treće dionice ostao i bez igrača u rotaciji (isključenje s pravom zamjene Roka Akrapa).

Uzvratna utakmica četvrtfinala Prvenstva Hrvatske, Mladost – Mornar BS na rasporedu je za manje od dva tjedna, u srijedu, 29. ožujka na našem bazenu uz Savu.