Posjeti HAVK Mladost web-shop

Žapci u Beogradu startaju u Premier ligi

event 05.10.2022.

Seniorski pogon Mladosti je već na putu, ponovo izvan svojeg uporišta u Zagrebu. Izabranici trenera Zorana Bajića će naime u Beogradu, od petka do nedjelje (7. do 9. rujna) odigrati prvi turnir nove, 15. po redu sezone Premier lige. Sustav natjecanja je isti kao prošle sezone. Drugim riječima, Premier liga će se odigrati turnirski. Ukupno […]

Seniorski pogon Mladosti je već na putu, ponovo izvan svojeg uporišta u Zagrebu. Izabranici trenera Zorana Bajića će naime u Beogradu, od petka do nedjelje (7. do 9. rujna) odigrati prvi turnir nove, 15. po redu sezone Premier lige.
Sustav natjecanja je isti kao prošle sezone. Drugim riječima, Premier liga će se odigrati turnirski. Ukupno četiri turnira, a onaj završni peti je Final Four u ožujku 2023.. Kroz spomenuta četiri turnira, Mladost će (kao i sve ostale momčadi) odigrati 11 utakmica budući da je u Premier ligi 12 sastava. Drugim riječima, naši će se dečki ogledati po jednom sa svakom od preostalih momčadi.

Ždrijebom natjecanja za prvi turnir je predviđeno da je Mladost u skupini C u Beogradu u društvu dva srpska kluba, Novim Beogradom i Šapcom. Vrlo jaka skupina, iako načelno u Premier ligi neće ni biti laganih. Novi Beograd koji je i domaćin turnira je momčad o kojoj i ne treba trošiti puno riječi. Prošle sezone su bili drugi u Ligi prvaka, izgubili su petercima finale od Pro Recca, ljetos su se dodatno ojačali i sada ponovo ‘pucaju’ na sve trofeje. Da, oni su ujedno i branitelji naslova pobjednika Premier lige iz prošle sezone.

Šabac, iako nije momčad istog ranga kao Novi Beograd, nije nikako ni za podcijeniti.

– Ta utakmica nam je jako važna, na samom otvaranju Premier lige. Šabac je vrlo dobra momčad. Ove su se godine ozbiljno pojačali s Nikitom Krugom i Nebojšem Toholjem na centarskim pozicijama. Lijevo su im Kristian Šulc, Andrej Barać, Ognjen Stojanović, Nikola Marković, desno Mihajlo Repanović, Ivan Kopcev, znam da su doveli i još jednog Rusa, beka. Uz Stefana Živojinovića na golu, mislim da će biti vrlo respektabilan suparnik ne samo nama, nego svima ove sezone – uoči odlaska za Beograd će o Šapcu, prvom suparniku mladostaša u Beogradu, trener Zoran Bajić.

Dobra vijest za sve navijače je da ćemo svoje miljenike moći pogledati u TV prijenosima na Arena Sport TV. Još bolja će biti ukoliko će za utakmicu biti spreman i kapetan Marko Jelača koji bi u četvrtak trebao vaditi konce, ‘uspomena’ na trening utakmicu u Dubrovniku s jugašima prije tjedan dana.

Inače, pridodajmo da će Mladost biti domaćinom u Zagrebu 2. turnira Premier lige, od 25. do 27. studenog. Tada će na bazen uz Savu doći Jadran iz Splita, Solaris, Mornar BS, Šabac i Novi Beograd. Podrazumijeva se, tada će mladostaši igrati samo s dva splitska i jednim šibenskim klubom.

Raspored i satnica utakmica Mladosti u Beogradu

Petak, 7. listopada
(21.15) Mladost – Šabac (Arena Sport 1)

Subota, 8. listopada
(19.45) Novi Beograd – Mladost (Arena Sport 2)