Žapci u blijedom izdanju u Budimpešti

event 04.12.2019.

Mučila se Mladost čitavu utakmicu protiv prvaka Europe, da bi na kraju pretrpjela poraz od Ferencvaroša rezultatom 14:5 (5:1, 2:3, 4:0, 3:1) u 6. kolu LEN lige prvaka. Otvaranje utakmice nije bilo po željama trenera Bajića i naših igrača. Kao da je osvajanje Kupa Hrvatske ispraznilo Žapce i energetski i emotivno. Mađari su nakon početnih […]

Mučila se Mladost čitavu utakmicu protiv prvaka Europe, da bi na kraju pretrpjela poraz od Ferencvaroša rezultatom 14:5 (5:1, 2:3, 4:0, 3:1) u 6. kolu LEN lige prvaka.

Otvaranje utakmice nije bilo po željama trenera Bajića i naših igrača. Kao da je osvajanje Kupa Hrvatske ispraznilo Žapce i energetski i emotivno. Mađari su nakon početnih 1:1 lagano stekli prednosti od 4 gola viška nakon prve četvrtine. Griješili su Žapci na oba kraja plivališta, i u obrani i u napadu. Tek je nešto bolja bila druga četvrtina, u kojoj je do izražaja došao Vrlić večeras najbolji Žabac s 3 postignuta gola.

Vrlo dobar je bio i kapetan Marcelić (13 obrana), ali tu je i kraj nabrajanju pojedinaca koji zaslužuju pohvale za večerašnju igru. U trećoj četvrtini Mađari ponovo “bježe” na velikih i nedostižnih 11:4. Nije pomogao ni motivacijski govor trenera Bajića tijekom time outa u kojem je pokušao “razdrmati” svoje igrače. U posljednjoj dionici svi kao da su jedva čekali kraj svjesni da se ništa bitnije u utakmici ne može promijeniti.

”Nismo bili nažalost pravi. Moramo biti odgovorniji i discipliniraniji te pošteniji prema suigračima. Reprezentiramo grad, klub i pobjednici smo Kupa svoje zemlje. Sedam dana nakon te pobjede možemo biti jednako kvalitetni. Mislim da tu ne smije biti nikakvog emotivnog ni fizičkog pražnjenja, pogotovo kada smo kod prvaka Europe. Bili smo premekani u obrani i neinventivni u napadu, a primili smo i puno golova iz šest na šest. To moramo popraviti, a sada nam je iduća utakmica s Marseillom najvažnija utakmica sezone!” – izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.  

Za HAVK Mladost igrali su Ivan Marcelić (13 obrana), Cosmin Radu (1), Lovre Miloš, Matias Biljaka, Miloš Ćuk (1), Luka Bajić, Luka Bukić , Franko Lazić , Alex Bowen, Josip Vrlić (3), Aljoša Kunac, Konstantin Harkov i Jerko Jurlina.

Mladostaši nemaju puno vremena za odmor jer ih već u ponedjeljak 9.12. u 20:30 na Savi očekuje utakmica protiv Mareseillea u 7. kolu Lige prvaka. Protivnik je to koji se izravno nadmeće sa Žapcima za nastup na završnom turniru (F8).

Dobra je prilika da se Žapci pobjedom oproste od svoje publike na kraju izuzetno uspješne 2019. godine. Godine u kojoj su dva pehara stigla u klupske vitrine.

Ulaznice su u prodaji u sustavu ulaznice.hr.