Gostovanje u Šibeniku

Žapci u Crnici

event 02.02.2023.

Novo odnosno 12. kolo Lige za prvaka Prvenstva Hrvatske otvaraju baš naši mladostaši

Naime, večer prije ostalih utakmica u državnom prvenstvu, Mladost gostuje kod Solarisa u Šibeniku. Suparnik vrijedan pozornosti, ali ipak nikako ne i prevelikog straha.
U dosadašnjem dijelu sezone, Mladost je dobila oba sučeljavanja sa Solarisom. U prvom dijelu naše lige bilo je 12:7 u Zagrebu, sredinom prosinca. Mjesec dana ranije, sličan rezultat, 13:7. Ponovo u Zagrebu, ali tada u Premier ligi.
Sada slijedi prvi susret u Šibeniku, prvi u šibenskom bazenu, a u konačnici i prvi u kojem je na klupi Šibenčana novi trener, Denis Seferović. Ipak, u našem su taboru uvjereni u nastavak ‘starih navika’. Drugim riječima – u pobjedu.

  • Nismo još samo ‘na čistu’ raspolagati li za ovu utakmicu i u kojoj mjeri s Markom Jelačom – uoči puta u Šibenik će trener Žabaca, Zoran Bajić.
  • Marko je naš najkorisniji i najbolji igrač u dosadašnjem dijelu sezone, pa ako ga nećemo imati, to nam je ozbiljan hendikep.

Podsjetimo, Jelača već neko vrijeme ima problema s ozljedom. Kapetan će ipak najvjerojatnije krenuti put Krešimirovog grada.

  • To vjerujem da hoće, ali sigurno je da neće baš početi od prve minute, već bi ga koristili u mjeri u kojoj će nam to biti moguće ili potrebno. Ovisno o tijeku utakmice, rezultatu. Probat ćemo ga malo dozirati. Svi ostali su zdravi i spremni. Idemo u Šibenik svjesni važnosti utakmice jer u njoj osiguravamo praktički treće mjesto za doigravanje, te ćemo sve dati da to i ostvarimo. Na papiru jesmo možda jači, ali ipak valja i dokazati u vodi. Uz to, gledamo i prema sutrašnjici, prema trećem turniru Premier lige u Dubrovniku, te onda samoj završnici našeg prvenstva. Želim imati kompletnu momčad, a tu nam je onda Jelača vrlo bitan. U tom će smislu ići i naša priprema za utakmicu kolo kasnije kada igramo protiv Jadrana – naglasio je trener naše momčadi.

Utakmica Solaris – Mladost počinje u petak, 3. veljače u 19.00 sati.