Posjeti HAVK Mladost web-shop
Posljednja dva kola PH

Žapci u tri dana – dvije utakmice

event 22.02.2024.

Ne, nije turnir u pitanju, već se naša prva seniorska momčad doista u tri dana (četvrtak i subota) odigrati dva prvenstvena kola. Malo ubrzanim ritmom, ali ne škodi ništa. U konačnici u suradnji odnosno dogovoru s momčadi s Korčule, odnosno KPK. No, to će biti u subotu. Prvo se posvetimo četvrtku

Prvi je po rasporedu susret 7. kola, drugog dijela Prvenstva Hrvatske protiv Zadra 1952. To je ujedno utakmica pretposljednjeg kola prije doigravanja ili četvrtfinala. Trenutačno su naši Žapci u poretku od 3. do 10. mjesta na 3. mjestu (iza Primorja EB i Solarisa), te bez mogućnosti bodovnog prestizanja ova dva kluba. No, kada završi ovaj dio Prvenstva Hrvatske, odnosno kada se pridruže nadmetanju, prvak države Jadran odnosno doprvak Jug AO, bit ćemo ukupno 5., a to znači da ćemo u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv Solarisa.
Ipak, kako bi to mjesto i potvrdili, valja dobiti preostala oba dvoboja. Ne bi trebalo biti teško, što ne znači da ne cijenimo suparnike, ali ipak… Obje su utakmice u našem bazenu, a prvi suparnik, ovog četvrtka već, nam je sastava Zadra 1952. U živom nam je još sjećanju utakmica u Višnjiku 3. veljače. Nakon tri četvrtine je bilo 8:7 za domaćina!? Onda je slijedilo zadnjih 8 minuta i čak 7:1 za nas, za ukupnih 14:9.

– Realno mi jesmo jači, pa i tada je u Zadru do izražaja došla pred kraj naša kvaliteta, veća mirnoća, manje pogrešaka, maksimalno naprezanje. Mi samo tako i možemo pobjeđivati, samo tako igrati – napominje uoči susreta trener Damir Vincek.

– Zato vjerujem da će tako biti i sada. Stalno to napominjem igračima, mi još nismo dosegnuli onu razinu da možemo dozirati snagu od suparnika do suparnika. Mi svaku utakmicu moramo shvatit maksimalno ozbiljno. Što se igračkog kadra tiče, imali smo zadnje vrijeme često probleme. Vraća nam se Jerko Penava, ali je upitan Luka Bajić jer ima povišenu temperaturu. Branimir Herceg je imao smrtni slučaj u obitelji, makar mislim da će biti u momčadi – veli trener Damor Vincek.

To je ono što će se tiče četvrtka. U subotu će već Žapci ponovo u bazen. Uz Savu dočekuju KPK u utakmici 8. kola. Naime, Korčulani će samo dan ranije gostovati u Rijeci, ali su zbog smanjenja troškova onda dogovorili s našim klubom da se umjesto povratka u Korčulu, te potom tri dana kasnije novog puta do Zagreba, odmah iz Rijeke otpute do našeg bazena. Brže, logičnije i racionalnije.